Hirdetés

Az ózonréteg védelméről szól az ENSZ új mobiljátéka

|

Animációs kisfilm is érkezik tőlük ugyanebben a témában.

Hirdetés

Reset Earth címmel csinált ingyenes, reklámmentes mobiljátékot az ENSZ, hogy ezzel hívja fel a figyelmet az ózonréteg szerepének és védelmének fontosságára.

Trailer is érkezett az egyjátékos, kézzel rajzolt grafikai elemekkel apelláló 2D-s platformerhez, melyben négy szinten át, több karakter közt váltogatva oldhatunk meg olyan feladványokat, melyek környezettörténeti és bolygóvédelmi ismeretekkel is gazdagítják a játékosokat.

Hirdetés

Szeki Megumi, az ENSZ Ózon Titkárságának megbízott ügyvezető titkára közleményében úgy fogalmazott: nem szabadna lezárt ügynek tekinteni az ózonréteg védelmét, hanem nekünk is és a jövő generációinak is szüntelenül cselekedniük kellene.

Elmondása szerint az app is azért készült, hátha ezen keresztül a kisebbek is megértik, milyen kegyetlen következményekkel jár az ózonréteg pusztulása.

A játék Android és iOS platformokon egyaránt elérhető lesz, méghozzá február 10-től. Animációs kisfilm is érkezik ugyanezzel a címmel: ennek január 24-én lesz a premierje, története pedig 2084-be röpít minket, egy olyan disztópiába, ahol nem írták alá az ózonréteg védelméről szóló montreali jegyzőkönyvet, ezért most három tinédzser utazik vissza az időben, hogy ezen változtassanak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)