Hirdetés

Milyen játékokat szeretsz? Elmondjuk, mit sportolj!

|

A játékokban megszerzett tudást, készségeket a sportban is használhatod - segítünk, hogyan!

Hirdetés

Amikor egy-egy felmérésben arról kérdezik a hazai videojátékosokat, hogy mit gondolnak, miben fejlődtek a legtöbbet a játékoknak köszönhetően, legtöbben az angol nyelv ismeretét említik, de aki volt már vezető pozícióban egy guildben, netán játszott csapatban irányítót, annak a munkája során is hasznosítható, vezetői készségei alakulhatnak ki. Néha nem is ismerjük fel, mennyi mindenben segítenek a játékok; leegyszerűsített "személyiségtesztünkkel" megpróbálunk segíteni, hogy tudásodat a lehető legjobban kamatoztathasd.

Hirdetés

A stratégiai játékokat és a tervezést kedveled?

Ez nagyon hasznos lehet edzésterved összeállításánál. Először nézd meg, hogy a kívánt forma eléréséhez milyen edzéstípus, milyen módszerek szükségesek. Izomtömeget növelnél? Akkor nézd meg, mik a tömegnövelő edzés során a feladatok, heti hányszor, milyen sorozat- és ismétlésszámú edzést kell végezni, és hogy várhatóan mikor fogod elérni az ideális formát, ha tartod magadat a stratégiádhoz. Ha nem csak fitt és egészséges szeretnél lenni, hanem ennél tovább mennél, a testépítést javasoljuk.

Inkább a pörgős akciót szereted?

Lövöldözés, rohangálás, izgalmas, feszített tempó? Akkor neked a legjobb választás egy HIIT edzés, vagyis egy jó kis intenzív gyakorlatsor. Ebben minden  gyakorlatvégzést rövid pihenő követ, majd ez ismétlődik gyors egymásutánban. Talán már hallottad egyik módszerének nevét, a tabata edzést, ahol 20 mp munkát 10 mp pihenő vált. Az intenzív feladatok rövid, a napirendbe könnyen beilleszthető, izgalmas edzést garantálnak, és kiválóan égetik a zsírt. A változatos gyakorlatok  összpontosítást, gyors reakciót és jó állóképességet igényelnek, de ha ebből legalább kettő megvan, bátran belevághatsz, a harmadik is fejlődni fog!

A mozgás a mindened?

Ha kirángathatatlan vagy a Kinect elől, nem tudod letenni a PlayStation Move-ot vagy a Wii Remote-ot (netán a Joy-Cont), a saját otthonodban is remek edzéseket végezhetsz otthoni edzésvideókkal. Látogass el a BioTechUSA oldalára profi real-time edzésvideókért, és szánj rá 20-30 percet, hogy otthoni körülmények között kellemesen átmozgasd magadat. Kezdőtől a haladóig mindenféle oktatóanyagokat találhatsz, női és férfi edzéseket is követhetsz, amikkel szintén sokat tehetsz az egészségedért! Itt egy kis ízelítő:

Jó vagy csapatjátékokban?

Ha az olyan játékok vonzanak, ahol többen játszhattok egyszerre, akkor nem kérdés: a csapatsportokat neked találták ki. Ha ketten vagytok, akkor ez lehet pingpong, tenisz, tollas, squash, ha pedig többen lennétek, akkor irány a foci- vagy kosárpálya, de a csoportos kocogás ugyanúgy működhet. Nem számít, hogy milyen méretű és formájú labdát preferálsz, a lényeg, hogy legyen megfelelő társaságod, akikkel az edzés szórakozás!

Hogyan teheted hatékonyabbá az edzésedet?

Remek ötlet, ha a mozgás közben aminosavat fogyasztasz, hiszen az izmok elhasználják az energiát, kifáradnak, mikrosérüléseket szenvednek, amelyek regenerációja, helyreállítása jelenti gyakorlatilag magát az izomfejlődést, erősödést. Ezt a folyamatot fehérjével, vagy a fehérjét felépítő aminosavakkal tudod segíteni. A BCAA Zero Amino Energy Drink egy olyan energiaital, ami aminosavakat is tartalmaz. Remek erőben leszel, jól tudsz koncentrálni és még tápanyagokhoz is juttatod a szervezetedet.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)