Hirdetés

Az Agymenők sztárja kér arra, hogy a Borderlands 3 új minijátékával segítsd a tudományt

|

A bélmikróbák varázslatos világába kalauzolnak el az új fejtörők, a tudomány kisegítéséért cserébe pedig játékbéli jutalmakat kapunk, és maga Dr. Mayim Bialik kér erre. Kell ennél több?

Hirdetés

Az emberi test több billió mikróbát rejt magában, ezek feltérképezésében és vizsgálatában nyújthatunk most segítséget a tudósoknak, egészen pontosan a McGill University, Massively Multiplayer Online Science (MMOS) és a The Microsetta Initiative at UC San Diego School of Medicine kutatóinak. A Borderlands 3 új minijátéka, a Borderlands Science ehhez a kutatáshoz lesz tulajdonképpen egy remek eszköz. 

Hirdetés

A Borderlands Science nagyjából úgy írható körül, hogy minden bélmikróba DNS-ét négy különböző formájú és színű tégla láncolataként jeleníti meg a minijáték. Ezeket a színes alakzatokat kell összekötni a játékosokank, a kutatók pedig ennek segítségével képesek lesznek megbecsülni az egyes mikróbák közötti hasonlóságokat. Gyakorlatilag a fejtörők megoldásával több százezer órányi munkát vehetünk le a kutatók válláról, nem mellékesen pedig mindezért cserébe játékbeli jutalmak ütik a markunkat. 

Randy Pitchford, a Gearbox Software társalapítója az új kezdeményezés kapcsán így nyilatkozott:

"A Borderlands Science a szórakoztatás és egészség közti kapcsolat új előőrse, egy innovatív játék a játékban, pontszámokkal, fejlődéssel és jutalmakkal, ahol játékidőd kézzel fogható adatokat generál, ami kutatások fejlesztésére, betegségek gyógyítására és szélesebb orvosi célokhoz való hozzájárulásra lesz használva."

A Borderlands Science projektet nem mellékesen egy olyan előzetes vezeti fel, amelyet a The Big Bang Theory Emmy-díjra is jelölt színésznője, a civilben egyébként valódi tudományos fokozattal is rendelkező Dr. Mayim Bialik narrál. 

További információkért érdemes ellátogatni a Borderlands Science oldalára is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)