Hirdetés

Marveles és Star Warsos bionikus karokhoz asszisztál a Disney

|

Szavakkal nehéz leírni, amit a Bionic Arms visz véghez, hiszen bionikus karjaik életeket tesznek jobbá, a Disney-vel való paktumuknak hála pedig már a legfiatalabb generációnak is megkönnyítik az elfogadást.

Hirdetés

Bele sem merek gondolni, milyen érzés lehet elveszíteni az egyik végtagunkat, amivel többek között a mindennapi élet is rutinból embert próbáló kihívássá válik. Joel Gibbard és csapata, az Open Bionics olyan robotikus kezeket gyárt, amikkel ezeket a nehézségeket próbálják megkönnyíteni és visszaadni többek között a fogás képességét a hozzájuk forduló embereknek. 

Hogy pontosan mire képes az Open Bionics és hogyan lehet használni az általuk 3D-s nyomtatóval (!) tervezett bionikus karokat, azt az alábbi videó hivatott bemutatni, mindenképpen nézzetek rá, mielőtt tovább olvastok: 

Az Open Bionics most a Disney-vel állt össze, hogy az együttműködésüknek köszönhetően olyan speciális robotkezeket gyártsanak, amik a kiadó legnépszerűbb címein alapul (és a Disney Accelerator Programjának keretén belül jogdíjmentesen férhetnek hozzájuk), így készült Jégvarázs, Vasember és Star Wars dizájn is. Mindegyiket LED-es világítással látták el, hogy hitelesebbek legyenek, továbbá a Marveles darab még egy kisebb vibrációs motort is tartalmaz, amivel Vasember kézlövését szimulálják. 

Ezáltal a fiatalabb "pácienseiknek" is könnyebb lehet a különleges protézis és a fizikoterápia elfogadása, hiszen nem egy steril orvostechnikai eszközt kapnak, hanem egy a kedvenc karakterük ihlette bionikus kart. Nektek mi a véleményetek minderről? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)