Hirdetés

Így étkezz, ha egészségesebben szeretnél élni

|

A megfelelő testmozgás mellett az étkezés is fontos. Segítünk pár tanáccsal, hogy elkerüld a hízást.

Hirdetés

A mozgásszegény életmód hátránya, hogy hiába eszel ugyanannyit, az anyagcseréd idővel lassulni fog, így a bevitt felesleges kalóriák könnyebben rakódnak le zsírpárna formájában. Lehet, már tapasztalod is, hogy kezd úszógumid lenni, kicsit vastagabb a karod, a combod, mint amilyen tavaly volt és a mérleg is mutatja a sok egyhelyben ülés eredményét.

Hirdetés

Ha odafigyelsz arra, hogy mit eszel, akkor könnyedén megakadályozhatod a hízást, sőt, a megfelelő minőségű ételekkel jobban fogsz tudni koncentrálni és jobb marad a közérzeted is. De ha nassolni van kedved, akkor is van olyan alternatíva, amivel oda tudsz figyelni az alakodra. Csak át kell gondolni az étrendedet, az egyes ételek tápanyag tartalmát, hogy hosszútávon ne tapasztald meg az elhízás hátrányait és kockázatos következményeit, mint a cukorbetegség, keringési zavar problémák stb.

Az anyagcseréd lelassulásának megakadályozása érdekében érdemes több alkalommal kis adag ételeket fogyasztani. Érdemes megemelni a fehérje fogyasztást, csökkenteni a szénhidrát bevitelt és a zsírosabb ételek mennyiségét. A Utóbbiak közé tartozik a csokoládé és a chips is. Mindkettő nassolni valónak van remek alternatívája, mint a Protein Chips vagy a Crush Bar.

Próbáld kiiktatni az üdítőitalokat az étrendedből, mert ezek rengeteg kalóriát tartalmaznak és észrevétlenül fogyasztasz belőlük túl sokat.

Az üres kalóriák pedig, mint az egyszerű cukrot tartalmazó üdítők, megemelik a vércukorszintedet. Erre a szervezeted úgy reagál, hogy inzulint bocsát ki, hiszen a magas cukorszint a vérben károsítja az érfalakat és más problémákat is okozhat. Ezt csökkenteni akarja. Az inzulin hormon pedig megnyitja a sejtek kapuit, amelyeken át a cukrok a vérkeringésből be tudnak jutni a sejtekbe. Ám mivel épp ülsz és nem sportolsz, a sejtek nem tudják energiaként felhasználni a sok cukrot, így bepakolják a zsírraktárakba. Ezt okozza minden egyszerű szénhidrátot, finomított szénhidrátot tartalmazó étel, mint amilyenek a lisztes ételek vagy cukros ételek. Kekszek, sütik, csokik, kenyér és más pékárufélék, péksütemények stb.

Ráadásul, ha a folyamat tartós és sokszor előfordul, akkor az előszobája az inzulinrezisztenciának és a cukorbetegségnek. A cukros ételek és italok helyett fogyassz összetett szénhidrátokat tartalmazó élelmiszereket, mert ezeket nehezebben bontja le a szervezeted és így lassabban emelik meg a vércukorszintedet, tehát nincs olyan inzulinkibocsátás sem. Éhes sem leszel, hiszen az inzulin hatására a vércukorszint hirtelen leesik, ezért érzed éhesnek magadat, miután cukros, lisztes ételeket fogyasztasz. Itt egy példaétrend, amivel elindulhatsz:

  • Reggelire: zabpehely fehérje turmixszal, bogyós gyümölccsel
  • Tízórai: Crush bar
  • Ebéd: Édesburgonya sütve csirkemell filével, savanyúsággal
  • Uzsonnára egy zacskó Protein chips vagy ha édesre vágysz, 1 adag fehérje turmix
  • Vacsorára: roston sült tengeri hal filé sült zöldségekkel

30-35 éves kor felett a férfiak természetes tesztoszteron termelése csökkenni kezd. Ezzel együtt fokozódik a hízás, hiszen a tesztoszteron hormon felelős a férfias izomtömeg és a zsírlerakódás meggátlásáért. Beindul az izomtömeg lassú leépülése. Hogy ezt meggátold, érdemes táplálék-kiegészítőkkel normalizálni. A GH+TST remek választás erre a célra. Aminosavak és vitaminok is segítik az egészséged fenntartását.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)