Hirdetés

Egy World of Warcraft játékosnak 49 warriorja van, de okkal

|

DesMephisto világrekorder, speed-leveling bajnok és a warrior osztály önjelölt képviselője. Mindezt azért, hogy terjessze a világban az autizmussal kapcsolatos kihívásokat.

Hirdetés

Amikor valaki eléri a maximális szintet a World of Warcraftban, akkor általában nekiül az endgame grindnak, és ilyenkor szoktak emberek hobbiból altokat indítani, némi kellemes szintezéshez. DesMephisto  egy kicsit máshogy játssza a játékot, ő inkább kimaxolt 49 warriort, így mindegyik faj és nem kombinációjából rendelkezik már egy-egy karakterrel.

Hirdetés

Kifejezetten élvezi a szinteződést, hobbija a minél gyorsabb, minél hatékonyabb útvonalak és megoldások megtalálása. Ennek köszönhetően több rekordot is birtokol: jelenleg övé a leggyorsabb 20-tól 120-ig mért szintezési idő (18:29:42), illetve a Shadowlands alfában is ő tartja a nem hivatalos rekordot 12 órával. Egyelőre várja, hogy a Guinness elismerje a leghosszabb World of Warcraft játékalkalom rekordját a 36 órájával, amit egyébként streamelt is a Twitchen.

Ezeket az eredményeket egyébként nem azért állította fel, mert épp unatkozott: 29 évesen diagnosztizálták autizmussal. Általában gyerekkorban szokták megállítani ezt, de nála ez sokáig tartott, emiatt pedig megjárta a poklot. Tanárai "különleges" oktatói programba tették, pedig tökéletesen teljesített a suliban, dühkitöréseit egyszerű viselkedési zavarnak tekintették, amikor azokat valójában szenzoros túlterheltség okozta.

"Amikor valaki azt hallja, hogy autizmus, akkor egy magányos valakire gondol, aki nem szereti az embereket, és nem akar együtt lenni senkivel. Sokunk azonban elkeseredetten szeretne társasághoz tartozni, szeretne barátokat. Egyszerűen csak nem megy úgy nekünk, mint másoknak. Mindig megpróbáltam lógni másokkal és barátkozni, de ez sokszor végződött veréssel, mert nem tudtam, hogy idegesítő vagyok."

A World of Warcraftban sikerült magára találnia. Ebben a világban úgy érezte, hogy nem értelmetlen az élete, ahol erősnek láthatta magát, és ahol barátai és kapcsolatai lehettek.

"Az MMO-k fognak, és átvisznek egy olyan világba, ahol magunk határozzuk meg az értékünket. Nagyon hasznos tapasztalat, hogy mi lesz belőlünk."

Ez az élmény az, ami miatt DesMephisto imád szinteződni, és ami megszerettette vele a World of Warcraftot. Azóta minden publikált rekordjával, Twitch-streamjével, és fórumposztjával igyekszik felhívni a közösség figyelmét az autizmusra és az azzal járó küzdelemre. Az elismerésért folytatott harc közben a BlizzConra is kijutott (sok gyűjtögetés után), ahol egy rohamát követően felkereste őt a Blizzard biztonsági vezetője, Mark Adams.

"Az ilyen összeomlások nem maguktól történnek, általában valamilyen ok húzódik mögöttük. Ebben az esetben DesMephistot szenzoros túlterhelés érte a nyitó nap rohamától, a biztonsági őreink pedig nem tudták, hogy hogyan kezeljék ezt. Van egy családtagom, aki hasonló problémákkal küzd, így megérintett a helyzete."

Mark és DesMephisto azóta is beszélnek, és Mephisto rengeteg nagyon hasznos tanácsot és segítséget nyújtott a Blizzard csapatának, így egy sokkal befogadóbb és kényelmesebb BlizzCont hozhattak össze az azt következő évben. Erre Mephistót már vendégként hívták meg a szervezők.

DesMephisto története egészen szívbemarkoló és azon keresztül megismerhettünk egy csupa szív játékost. Ha kíváncsiak vagytok egy vele készült interjúra, akkor itt megtaláljátok a PCGamer újságírójával folytatott beszélgetését, illetve Twitch-csatornáját is érdemes követni, ahol rendszeresen streamel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)