Hirdetés

Ennyibe kerül egy női streamernek, hogy a róla készült kamu képek ellen küzdjön

|

A Twitch egyik népszerű felhasználója, QTCinderella nemrég elárulta, hogy mennyi pénzébe is kerül letöröltetni a róla készült kamu szexképeket a Tumblr-ről.

Hirdetés

Az utóbbi években nagyon sokat lehetett hallani arról, hogy milyen kellemetlen mellékhatásoknak vannak kitéve azok a hölgyek, akik online platformokon töltik a szabadidejüket (természetesen ellenpéldát is lehet felhozni, nem úgy kell szemlélni ezt az állapotjelentést, hogy mindig és mindenkire igaz, de az arányok mindenképpen aggasztóak), most pedig egy újabb szomorú anekdotát ismerhetünk meg.

QTCinderella, a Twitch egyik népszerű felhasználója arról beszélt egy streamben, hogy a negatív élmények mellett komoly pénzébe is kerül az, hogy néhány ember képtelen kulturáltan viselkedni az interneten.

Hirdetés

QTCinderella jelenleg több, mint 300 ezer követővel rendelkezik a Twitchen, ami sajnos azt is jelenti, hogy nem csak tiszteletteljes gamerek tartoznak a táborába. Nemrég egy streamben beszélt ennek a negatív következményeiről és elárulta, hogy sajnos igen gyakran talál olyan képeket magáról az interneten ízléstelen kontextusban.

Elmondása szerint minden hónapban nagyjából 2500 dollárjába kerül, hogy eltávolíttassa ezeket a képeket a netről (persze valószínűleg ő is tudja, hogy teljesen eltörölni őket már sosem lehet), ami állítása szerint néha bevételeit is meghaladja.

Szomorú, de nincs az a mennyiségű moderátor vagy automatizált szűrő, ami képes lenne tartani a lépést ezzel a már-már visszafoghatatlan, toxikus táborral, ha pedig valaki szeretne teljesen "tiszta" maradni, az feltehetően nem számíthat semmi jóra, amennyiben egyszer kamera elé ült.

Csak a közösség tehetne annak érdekében, hogy a helyzet változzon, ennek esélyeit nem szívesen latolgatjuk, elég csak az ilyen hírek és topikok alatt általában megjelenő áldozathibáztatást, relativizálást, és más jelenségekkel való összemosást látni ahhoz, hogy sejteni lehessen, nem sok változásra számíthatunk ebben a kérdésben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)