Hirdetés

És te hogy beszélsz a családoddal a szexről?

|

Mit jelent a szexuális felvilágosítás egy olyan környezetben, ahol szinte bármit megnézhetsz pillanatok alatt, de beszélni róla még mindig tabutéma?

Hirdetés

Hálátlan feladat a saját projektedről írni, de teszek egy esetlen próbát mégis: talán többen tudjátok már, hogy pár hónapja mazurral közösen elindult a Képernyővédő címet viselő podcast sorozatunk, amely szakértők segítségével boncolgatja a digitális élet különféle, komplikált aspektusait, a problémás játékhasználattól kezdve a digitális biztonságon át az online bántalmazásig. Ezekről a beszélgetésekről már több alkalommal itt, a GameStaron is beszámoltunk nektek, ám eddig volt szerencsém kollégákra bízni a feladatot. Ma azonban hirtelen tört rám a felismerés, hogy 2022 első adásáról még nem került ki semmi, szóval magam vettem kezembe a hírhozó szerepét, ami már csak azért sem könnyű jelen esetben, mert az aktuális adás témája már önmagában kihívást jelent online és social fronton.

Hirdetés

Olyan világban élünk ugyanis, ahol bárki bármikor nézhet felnőtt filmeket, de már itt, a GSO-n sem írhatok szabadon a témáról, a Google robotja ugyanis nem nézi jó szemmel a "felnőtt tartalmat". A közösségi média automatizált cenzúrája ebben a témakörben még borzalmasabb, így a fiatalok szexuális felvilágosítása pontosan ugyanolyan nehéz és tabukkal teli, mint az internet előtti időkben volt, csak mindeközben az ingerek száma megsokszorozódott. Sokkal több mindent látunk, de válaszokat, segítséget nem kapunk, a közélet és az oktatás pedig ebben a kérdésben megosztott.

Hogyan lehet tabukat dönteni? Mit tegyen a szülő, milyen segédanyagok, adott kornak megfelelő könyv, videó áll rendelkezésre, ami hiteles és megbízható? Jámbor Eszter újságíró és kommunikációs tanácsadó, a szexsuli.hu megalkotója volt vendégünk ebben az adásban, nagyon jót beszélgettünk, és bízunk benne, hogy hasznos lesz mások számára is mindez. Hallgassátok meg, mondjátok el!

Ha tetszett a műsor, és megosztjátok másokkal is, nagyon köszönjük, Facebook oldalunkat pedig itt találjátok, igyekszünk hamarosan rendszeresen gondozni, szeretgetni.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)