Hirdetés

Most nem a játékról lesz szó

|

Új rovat indul a GameStaron, ahol valami egészen új történik. Valami fontos.

Hirdetés

Nem azért játszom, mert nincs életem, azért játszom, hogy sok legyen - szoktuk mondogatni mindig. Ez a szenvedélyünk, a hab a tortánkon, vagy a cseresznye a habon, de semmiképpen sem az egész torta. 

Elég régóta komolyan foglalkozunk a játékvilág mellett más dolgokkal: imádjuk a filmeket, a sorozatokat, a könyveket, a zenét, de tudományosabb oldalról is szeretjük vizsgálni a játékok pozitív hatásait, aki ismeri Gamification rovatunkat, annak ez nem új.

Eleve utáljuk a sztereotípiákat a gamerekkel szemben, nem gondoljuk, hogy erőszakosak vagyunk a videojátéktól, hogy minket nem érdekelhet más, és nem beszéljük a párologtatók bináris nyelvét.

Szeretünk tanulni, fejlődni, valami maradandót építeni, élvezni ami van, javítani azon, amin tudunk.

Szerintünk sokan vagytok így ezzel.


A GSO oldalán napi 35-40 ezer ember fordul meg. Facebookon hamarosan elérjük a 100 ezer követőt. Ez elég nagy szám, és amit ilyenkor sokan szeretnek elfelejteni: nagy felelősség. Ezért arra gondoltunk, hogy érdemes lehet komolyabb témákat is feszegetni, mert nem csak szórakoztatni akarunk, hanem társadalmi felelősséget vállalni, felrázni, megmozgatni, segíteni ezt a közösséget. 

Ezért most elindul Extra Life nevű rovatunk.


Kicsit irónikus, hiszen pont arról van szó, hogy

nincs extra élet, csak ez az egy.


Ezért szeretnénk szakemberek segítségével segíteni eligazodni benne . Lesz szó fiatalokat veszélyeztető témákról: játékszenvedély, függőség, drogproblémák, lelki betegségek, iskolai nehézségek, online zaklatás, jogi kérdések, egészséges életmód - csak pár téma, amit szakértők, alapítványok, civil szervezetek segítségével dolgozunk majd fel, hogy teljesebb képet kaphassatok arról, ami ma történik körülöttetek vagy éppen titeket érint, érinthet.

Az a célunk, hogy a szokásos okoskodó nevelés, üres frázisok, és hozzá nem értő pánikkeltés helyett itt csak arról olvassatok, ami választ adhat kérdéseitekre, vagy szélesítheti a látókörötöket. Nem akarunk senkinek semmit előírni, megmondani, inkább csak párbeszédet kezdeményezni, lehetőséget adni, hogy feltegyünk olyan kérdéseket, ami annyira nem divat manapság.

És ami még fontosabb: összehozni, felrázni ezt a remek közösséget. A PlayIT szervezőivel közösen ezért megalkottuk a 

Mozdulj Gamer mozgalmat


aminek lényege, hogy havi ingyenes rendezvénysorozat keretében megmozgassuk a játékosokat valami jó ügy érdekében. Lehet ez közös aktivitás (most pl. szeptember 27-én Zombie Run és lasertag lesz a gamifikált sportolás jegyében), de akár valami kulturális vagy jótékonysági ügy - a lényeg az, hogy együtt tegyünk magunkkal vagy másokkal valami jót.

Rengeteget tudnék még mesélni erről, de inkább olvassátok el ezt az interjút, amiből minden kiderül!

Szóval hamarosan élőben is találkozunk, az Extra Life rovat pedig remélhetőleg sok érdekes anyagot hoz majd el nektek a GameStar magazin hasábjain és itt is. 

Ha pedig van témaajánlatotok, kérdésetek, írjátok meg kommentben, igyekszünk mindenre szakértő választ találni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)