Hirdetés

Fortnite-függő gyerekek szülei beperelték az Epic Gamest, a bíró szerint jogos a panasz

|

Három szülő fogott össze, majd perelte be a kiadót Kanadában. Az egyikőjük gyereke 7700 órát rakott a Fortnite-ba két év alatt.

Hirdetés

A videojáték-függőség létező probléma, és bár lehet vitatkozni egyes megnyilvánulásairól, az tagadhatatlan tény, hogy az Egészségügyi Világszervezet elismerte annak létezését. Három szülő erre hivatkozva perelte be az Epic Gamest Kanadában (korábban több újság úgy hozta le a hírt, hogy meg is nyerték a pert, mi is így közöltük le először, emiatt elnézést kérünk).

A szülők keresetüket arra alapozták, hogy szerintük a fejlesztők szándékosan úgy építették fel a játékot, hogy az minél addiktívabb legyen. Ennek eredményeképp az egyikük gyermeke 7700 órát tolt bele a Fortnite-ba alig két év alatt. Viszonyításképpen jegyezzük meg, hogy egy év összesen 8760 órából áll.

Az Epic Games azzal védekezett, hogy a videojáték-függőség egy el nem ismert pszichológiai rendellenesség, de hamar kiderült, hogy ez vaskos tévedés a WHO meghatározás fényében.

Hirdetés

A kiadó szerette volna elhessegetni az ügyet, de Sylvain Lussier bíró kiállt a szülők mellett, jogos panasznak ítélte a szülők keresetét, és hozzátette, hogy szerinte ez a probléma hasonló a dohányfüggőség korai helyzetéhez.

"A dohányzás káros hatását sem ismerték fel egyik napról a másikra."

A per végeredményéről természetesen beszámolunk majd nektek, a lényeg, hogy bármennyire is szerettek egy játékot, azt ne toljátok orrvérzésig. Sose feledkezzetek meg szükségleteitekről, ne hanyagoljátok el kötelezettségeiteket, és csak ezek után menjetek Orange Justice-t pörgetni az ellenségeitek hulláin. A saját érdeketekben.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)