Hirdetés

Hivatalosan is sport lett a fénykardpárbaj Franciaországban

|

A franciák bármire hajlandók, hogy a fiatalokat rávegyék a testmozgásra.

Hirdetés

Világszerte problémát jelent, hogy aránylag kevesen szakítanak időt a sportolásra, de a fénykardpárbajok kompetitív sporttá minősítése segíthet a geekek kimozdításában.

Hirdetés

Franciaországban a napokban hivatalosan sportnak nyilvánították a fénykardozást, mivel úgy látják, a fiatalok nem mozognak, csak a hüvelykujjaikat edzik, és egyre nehezebb rávenni őket a sportolásra. Franciaországban már régóta lehet órákat venni, és hivatalos szabályai is vannak a sportágnak: egy fejre vagy testre mért ütés 5, karra vagy lábra érkező 3, kézfejet találó 1 pontot ér, és az győz, aki előbb elér 15 pontot, vagy 3 perc alatt magasabb pontszámig jut, mint ellenfele. Egy Párizs mellett tartott versenyen 34-en mérkőztek meg egymással, az AP Sports videót is készített itt:

Az eredeti Star Wars filmek fénykardozós jeleneteinek koreográfiája Bob Andersonnak köszönhető, aki olimpiai vívó volt, ezt követően tért át a filmekhez. Egyelőre az itt használt védőfelszerelést is részben a vívásból vették át, pedig cosplayben még menőbb lenne.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)