Hirdetés

Még nem késő kitölteni - eddig tart az ELTE kutatása

|

Segíts, hogy a találgatáson alapuló sztereotípiák helyett konkrét, tudományosan megalapozott adataink legyenek arról, milyenek is a gamerek és még az is lehet, hogy a következő néhány játékod ingyen lesz.

Hirdetés

Mindig, mikor már azt hinnénk, hogy a videojátékokkal és a gamerekkel kapcsolatos sztereotípiákkal leszámoltunk, előbújik valaki, hogy egy leegyszerűsített kép segítségével kígyót-békát szórjon az iparágra és a játékosokra. Ezt pedig a legjobban tudományos igénnyel készült kutatásokkal lehet ellensúlyozni, amiben most a Ti segítségetekre is szükségünk van.

Az ELTE PPK egyik kutatócsoportja Klinikai Pszichológia és Addiktológia Tanszékén arra az izgalmas feladatra vállalkozott, hogy megpróbáljanak valós képet kialakítani a rengetegféle gamert magában foglaló magyar játékosközösségről. Erre a kutatásra már invitáltunk titeket (itt a cikk róla), de még nem késő becsatlakozni. Elsősorban arra kíváncsiak, mi vonz minket leginkább a játékokhoz és ezek mentén milyen szokásaink alakultak ki velük kapcsolatban. Ezek az adatok pedig potenciálisan sokat árulhatnak el nem csak a teljesen normális, hanem akár a túlzásba vitt játékról is.

Ha szeretnétek beszállni a kutatásba, csupán egy teljesen anonim kérdőívet kell kitöltenetek (ha a fenti képen szereplő srácokkal ellentétben elmúltatok már 14 évesek), ami nagyjából húsz-harminc percet vesz igénybe. "Na de kedves GS, az alatt egy gyorsabb LoL-meccset is lejátszhatnék!" - mondhatnátok, de erre is van egy frappáns válaszunk. A kérdőív kitöltői között kisorsolnak a készítők két 576-os vásárlási utalványt, egyenként 60 ezer forint értékben.

Ha szeretnétek segíteni, itt találjátok a kérdőívet, amit december 20-áig van még időtök kitölteni, esetleges kérdéseitekkel pedig a gaming@ppk.elte.hu e-mail címre írhattok. Előre is köszönjük a segítséget a kitöltőknek, sok szerencsét a sorsoláson és persze jó játékot mindenkinek!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)