Hirdetés

A videojátékos oldalak és a cheat kódok miatt leszünk rossz szándékú hackerek?

|

A brit NCA azért aggódik, hogy a videojátékokkal foglalkozó site-ok a kiberbűnözés irányába terelik a fiatalokat, és a cheat kódok is egy sötét és kilátástalan élet felé vezetnek. Húzzátok ki gyorsan a netet!

Hirdetés

Az egész jelentésben számomra az a leginkább sokkoló, hogy a cheat kódok fogalma előjött. Hogyan? Miért? Egyáltalán hogy köthető össze a hackerkedés azzal, ha valaki beírja, hogy IDDQD, PANZER vagy GOURANGA egy játékban? Semmit nem értek.

A brit Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (avagy az ottani FBI) jelentése rávilágít arra, hogy a cheat kódok és modok, valamint az, hogy ezekhez az interneten nagyon könnyen hozzá lehet férni, azt eredményezik, hogy a fiatalok egyszerűen sajátítanak el bűnözői képességeket. Az NCA mindezt fiatal elkövetőkkel folytatott beszélgetésekre alapozza. A hackerré válás mögötti motivációt a kihívás teljesítésének érzete adja, illetve hogy bizonyíthatnak pártfogóiknak. 

A megoldás arra, hogy az örök élet cheat kódjának használata ne vezessen rögtön kormányzati honlapok és banki rendszerek feltöréséhez, a programozás korai oktatása. Ennek szükségességével mondjuk totálisan egyet tudunk érteni, és a HelloWorld kezdeményezés is arról szól, hogy már az általános iskolában népszerűsítsük a programozást. Nyilván nem a cheat kódok miatt. Szóval aki hackernek érzi magát, miután a The Sims 2 parancssorába beírta, hogy "motherlode", inkább a programozói munkák irányába nézelődjön.

Van esetleg valaki, aki a GameStar miatt lett kiberbűnöző? Totál nem továbbítjuk az adataitokat a hatóságoknak, ha bevalljátok, becsszó.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)