Hirdetés

Rengeteg pénzt gyűjtöttek össze a speedrunnerek a Harvey hurrikán károsultjainak

|

Hatalmas sikert ért el a Harvey Relief Done Quick nevű kezdeményezés, ahol a speedrunnerek a rászorulók megsegítésének érdekében pörgették a játékokat. A gyűjtés azonban nem ért véget, pár napig még bárki adományozhat.

Hirdetés

Bizonyára ti is hallottatok már arról a pusztításról, amit a négyes erősségű Harvey hurrikán okozott augusztus végén a Kis-Antillák és Dél-Amerika egyes részein, valamint legfőképpen az Egyesült Államok több területén, több mint hatvan halálos áldozatot, rengeteg nincstelenné vált embert és felbecsülhetetlen értékű károkat hagyva maga mögött. 

Hirdetés

Az Awesome és Summer Games Done Quick szervezői úgy érezték helyesnek, hogy a korábbi jótékonysági kezdeményezéseik után a Harvey károsultjainak is segítsenek, ezért a hétvégén megtartották a Harvey Relief Done Quicket. A rövid időtartam ellenére a speedrunnerek nagyjából 225 ezer dollárt, vagyis közel 58 millió forintot gyűjtöttek össze, de a végeredmény azóta már gyarapodott, hiszen az adományokat szeptember 8-ig várják a srácok a legapróbb segítségnek is örülve, majd a teljes összeget a rászorulókon élelemmel és más nélkülözhetetlen forrásokkal segítő houstoni élelmiszerbanknak, a Houston Food Banknak ajánlják fel. 

A speedrunnerek ezenkívül idén már kétszer is kitettek magukért: a nyári játékmaratonnal az Orvosok Határok nélkül (Doctors Without Borders) nemzetközi szervezetet segítették hozzá 1.7 millió dollárhoz, míg a januári eseménnyel a Prevent Cancer Foundation számára gyűjtöttek 2.2 millió dollárt. Kár, hogy erről kevesebb szó esik, mint a videojátékokkal szembeni előítéletekről. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)