Hirdetés

Hogy fér meg egymással a sport és az e-sport?

|

A V4 Future Sports Festival tökéletes példa volt arra, ami a Chio Mozdulj Gamer mozgalom célkitűzése: a játék és a mozgás tökéletesen passzolnak.

Hirdetés

Március 23-25. között a BOK csarnok és a V4 Future Sports Festival megnyitotta hazánk valaha volt legnagyobb e-sport-rendezvényének kapuit a közönség előtt. Erről részletesebben a GameStar e-sport-rovatában olvashattok, mi most inkább azzal büszkélkednénk nektek, milyen jó is volt egy kicsit összekeverni a videojátékokat a valódi sportokkal.

Hirdetés

Ha nyomon követitek a Chio Mozdulj Gamer mozgalom életét (és miért is ne tennétek ezt, hiszen csodálatos, felemelő érzés), akkor bizonyára tudjátok, hogy célunk a mozgás örömének és a játékok világának mixelése, a gamerek megmozgatása, felrázása. A Chio támogatásával a V4 ideje alatt is összedobtunk egy sportarénát a Körcsarnokban, ahol lasertag, teqball és katonai kiképzőbázis várta a látogatókat. Felépült egy gigantikus színpad is, ahol youtuberekkel beszélgettünk az élet (meg a sport) dolgairól, ha ez kimaradt, akkor nézzétek meg az alábbi videót:

A legtöbben ki is próbálták magukat a lasertagpályán, amely messze a legmenőbb harctér volt, amit eddig sikerült megvalósítani. Fények, füstgép, hangeffektek - mintha csak a kilencvenes évek technóbulijainak forgatókönyvét olvasnád most, de valójában ez a lasertag. Elképesztően jó élmény volt a harc egy ilyen környezetben.

Az pedig, aki még komolyabban akarta venni a katonaéletet, a honvédség akadálypályáin rohangálhatott, sőt még egy harckocsi is parkolt az aréna előtt, biztos, ami biztos. Fegyveres őr a tetőn, mindenhol álcaháló, adott volt a military életérzés, de a mi szívünk mégis vidám, peace-jelet mutogató hippiként szökdécselt a boldogság mezején, mert ismét egy olyan Chio Mozdulj Gamer rendezvényt (ráadásul maratoni, három napos felhajtást) tudhatunk a hátunk mögött, amire öröm visszaemlékezni. 

És ha már a címben is felmerült a sport és az e-sport kapcsolata, Bturbo mindkét fronton helytállt már, erről mesélt is nekünk:

Zsozéatya és Paplovag nem csak kedvenc sportágaikról és videojátékaikról meséltek, hanem bizony komoly témák is szóba kerültek:

Csecse Attila és Beniipowa is megfordult nálunk, akik arról is beszéltek, milyen sportokat próbálnának ki még szívesen (Benii kétszer is volt már nagykövetünk, egyszer az úszást, aztán testvérével a kosárlabdázást mutatta be):

A Pamkutya csapata pedig pont, hogy többet szeretne sportolni:

Istiék ismét hozták a formát, a legabszurdabb témák is előkerültek:

De amúgy ha még továbbra is az a kérdés, hogy a kemény játék és a sport hogyan is fér meg egymás mellett, akkor pashaBiceps megmondja a tutit.

Mindezt csak azért szedtük így össze nektek egy szép motivációs csokorba, mert szeretnénk tudatni veletek: a Mozdulj Gamer mozgalom tele van komoly tervekkel, akár a PlayIT-en, akár azon kívül is találkozhattok majd velünk, és a sportágbemutatók terén is változtatunk kicsit. Nem havi alapon érkeznek majd a youtuberek, hanem egy arc társul be mellénk egy időre, akivel komolyabban beleássuk magunkat a... na jó, erről még nem beszélhetünk. Hamarosan meglátjátok. 

Addig is köszönet azoknak a gamereknek, akik velünk mozdulnak rendszeresen, hamarosan találkozunk ismét! Kövessetek minket Facebookon, hogy ne maradjatok le semmiről!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)