Hirdetés

Így próbál a Gears of War széria stúdiója segíteni az öngyilkosságok megelőzésében

|

A The Coalition a Crisis Text Line szervezettel együttműködve tesz a jó ügyért.

Hirdetés

Nagyon várják már az xboxos játékosok, hogy a Microsoft bejelentsen valamit a Gears of War széria kapcsán, például azt a Halo: The Master Chief Collectionhöz hasonló remaster gyűjteményt, amit egy ideje már pletykálnak a játékiparban. A Gears of War játékokért felelős stúdió, a The Coalition egyelőre nem árult el egyetlen információt sem a franchise jövőjéről, azt viszont igen, hogy a nála készülő játékok bevételének egy részét jótékonyságra fogja fordítani. 

A stúdió vezetője, Mike Crump az Xbox Wire-ön hozta nyilvánosságra a hírt, miszerint a The Coalition a játékokból és merch termékekből származó összes jövőbeli nettó bevételének 1 százalékát az öngyilkosság megelőzésével és a mentális egészség megőrzésével foglalkozó jótékonysági szervezeteknek ajánlja fel. Crump szerint a Gears of War mindig is az összetartozást jelentette, az üzenetük pedig nem más, minthogy "Never Fight Alone", azaz "Soha ne küzdj egyedül". 

Hirdetés

Az első partnerük a Crisis Text Line lesz, de a program bővítésével világszerte több szervezetet is szeretnének majd bevonni. A Crisis Text Line egy ingyenes, éjjel-nappal elérhető, magas színvonalú, szöveges mentális egészségügyi támogatást és krízisintervenciót nyújt képzett önkénteseken keresztül az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Kanadában és Írországban egyaránt.

Az együttműködésre pedig a statisztikák alapján nagy szükség van: az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint évente több mint 700 ezer ember hal meg öngyilkosságban, és sokkal-sokkal többen kísérlik meg, hogy véget vessenek a saját életüknek. Az adatok alapján a 15-19 évesek körében az öngyilkosság a negyedik leggyakoribb halálozási ok. A The Coalition szerint a játékaikban nagy szerepet kap a veszteség, a gyász és a trauma, kapcsolatot építenek ki a játékosokkal, amikor együtt dolgoznak fel nehéz témákat, a Never Fight Alone kezdeményezés pedig abban segít, hogy ne csak beszéljünk arról, mit jelent egymás mellett állni, hanem tettekre is váltsuk a szavakat. 

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Crump arra bíztat, hogy mindenki szálljon be a maga lehetőségeihez mérten, például már az is elég, ha szánunk pár percet arra, hogy érdeklődjünk a családtagok, barátok, ismerősök iránt. Már egyetlen üzenet is sokat segíthet abban, hogy valaki érezze, törődünk vele. Aki ennél is többet tenne, az a közösségi médiában a #NeverFightAlone hashtaggel, vagy az Xbox Gear Store-ból beszerzett egyedi pólók megvásárlásával szállhat be a támogatásba, utóbbiak teljes bevétele a szervezetnek megy. 

Ha úgy érzitek, segítségre van szükségetek nektek vagy egy ismerősötöknek, akkor ne féljetek hívni a 116-123 vagy 06 80 820 111 ingyenes zöld számot!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)