Hirdetés

Így segítheti a rendőrség a gyerekek digitális biztonságát

|

Az online térben megannyi veszély leselkedik a fiatalokra, de nem vagyunk teljesen egyedül, ha meg szeretnénk védeni a gyerekeinket.

Hirdetés

Egy felelős szülőnek manapság már azt is alaposan át kell gondolnia, hogy milyen nevelési elveket, milyen stratégiát alkalmaz a gyermeke digitális életre való felkészítésében. A teljes tiltás nem járható út, hiszen a digitális készségek már létfontosságúak a boldoguláshoz és a közösségi érvényesüléshez, a gyeplő elengedése viszont ugyancsak számos probléma forrása lehet.

Valóságos aknamező ez, és igazából még a legkörültekintőbb szülő is csak reménykedhet, hogy sikerült felvérteznie a gyerekét az online térben leselkedő veszélyek ellen. Jó hír viszont, hogy akkor sem vagyunk teljesen eszköztelenek, ha már megtörtént a baj, a közhiedelemmel ellentétben ugyanis a rendőrség is hathatós segítséget nyújthat.

Hirdetés

Hogy pontosan milyet, azt Topa Zoltán rendőr őrnagy, a Bűnmegelőzési Tanács kiemelt előadója mondta el Mazurnak és HP-nak a Képernyővédő podcast 13. adásában. A beszélgetés során kifejezetten kemény témákat is érinteni kellett, de már csak a megelőzésre vonatkozó szakértői tanácsok miatt is érdemes elővenni a kötélidegeket.

Ha eddig lemaradtál volna róla, a tavaly indult Képernyővédő podcast szakemberek bevonásával tárja fel a digitális élet nagy kérdéseit, a korábbi műsorokban olyan témákkal, mint a 21. századi szülőség kihívásai, a problémás játékhasználat és az online bántalmazás. A sorozat eddigi részeit a YouTube-on ide kattintva találod, de akár a Spotifyon is elérheted a podcastet, a Facebookon pedig elsőként értesülhetsz a legújabb beszélgetésekről.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)