Hirdetés

Így ünnepelték meg a Föld napját a videojáték-ipar szereplői idén

|

Többek között a Microsoft is különböző módszerekkel igyekezett felhívni a figyelmet erre a fontos napra.

Hirdetés

Április 22-én, vagyis pont ma ünnepeljük a Föld napját, amit Magyarországon is már a '90-es évek óta minden évben megtartanak. Ezen a napon sokan különböző eseményekkel igyekeznek felhívni a figyelmet arra, hogy mennyire fontos megóvni bolygónk természeti adottságait és környezetét. Ebbe értelemszerűen beletartozhat a fenntarthatósági megoldások népszerűsítése is, amelyeket hasznosítva sokkal zöldebb és egészségesebb jövő elé nézhetünk.

Egy ilyen fontos dolog kapcsán pedig érthető módon a videojáték-ipar szereplői sem maradnak csendben. A Microsoft és az Xbox jótékonykodással és streamekkel igyekezett kivenni a részét a dologból, de még a Game Passt is bevonták a buliba. Például áprilisban olyan szervezetek támogatására hívják fel a figyelmet az Xbox konzolok dashboardjai, mint a WWF, a Water.org vagy a The Nature Conservancy.

Hirdetés

A játékosok ezen felül a Minecraft: Education Editionben is körbejárhatják a környezetvédelmi témákat. Egyébként korábbi célkitűzések értelmében a Microsoft óriási mértékben szeretné csökkenteni 2030-ra a környezetre gyakorolt hatását.

A Pokémon GO mögött álló Niantic az Ecosia keresőmotorral összeállva erdősítési kezdeményezést indított. Emiatt szombaton különösen ajánlott lesz visszanézni a pokémonos játékba, a Pikmin Bloomba vagy az Ingressbe, ugyanis az Ecosia egy fát ültet, ha egy játékos megtesz gyalog ezen a napon 5 kilométert. A Niantic összesen 100 ezer fa elültetését fedezné július végéig.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

A Playtika alá tartozó Supertreat is hasonló programot indított, amibe szintén beszállhatnak a Solitaire Grand Harvest mobiljáték felhasználói. Érdemes még megemlíteni a Broken Rules fejlesztőcsapat videóját is, ami azt mutatja be, hogyan segítettek környezetvédelmi aktivisták megalkotni a Gibbon: Beyond the Trees című játékot.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)