Új eszközökkel tesz a zaklatások ellen az Instagram

|

Akit idegesítenek a spambotok, vagy nem akarja, hogy az ismerősein kívül bárki kommentelhessen, annak érdemes megnéznie az Instagram új beállításait.

Minden nap új kedvezmények várnak az 576 Adventi Naptárban! Hirdetés

Ha használtok Instagramon hashtageket, valószínűleg veletek is előfordult már, hogy a kép közzététele után szinte azonnal jött egy komment egy ismeretlentől. Vannak olyan botok, akik kimondottan figyelik a címkéket, és így próbálnak szolgálatatást ajánlani nekünk.

Hirdetés

A napokban bővült az Instagram eszköztára. Azok, akik publikus fiókot használnak (tehát azok is láthatják a képeiket, akik nem követik őket), beállíthatják, hogy mindenkitől, csak a követőktől, vagy csak azoktól kaphassanak kommentet, akiket ők is követnek. Emellett a sértő kommenteket szűrő rendszer már nem csak az angol, de az arab, a francia, a német és a portugál nyelvet is támogatja.

Még egy nagyon hasznos funkció a segítségnyújtás. Egy élő videó nézői aktiválhatnak egy menüt, melyen keresztül a közvetítő azonnal telefonon beszélhet egy önkéntessel, támogatást és ötleteket kaphat problémái megoldásához, vagy kapcsolatba léphet valakivel, akiben megbízik. Ezzel nagyobb eséllyel akadályozható meg, hogy a problémáit élő videóban a világ elé táró felhasználó kárt tegyen magában, másokban. Reméljük, tényleg használ majd a megoldás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!