Hirdetés

Hamarosan megnyílik az első, kimondottan a játékfüggőség kezelésére létrehozott klinika

|

Az Egyesült Királyságban más függők mellett már azokat is tudják majd kezelni, akik a videojátékokat viszik túlzásba.

Hirdetés

Áprilisban még annak jártunk utána szakértő segítségével, hogy a különböző országokban miképpen kezelik a játékfüggőséget, májusban pedig az Egészségügyi Világszervezet (WHO) felvette a listájára a videojátékokkal kapcsolatos zavarokat is, ezzel pedig elismerte betegségként (amivel nem mindenki értett egyet a játékiparban, közleményt is adtak ki erről). 

Hirdetés

A Guardian számolt be arról, hogy a jövő hónap folyamán az Egyesült Királyságban megnyílik az első olyan klinika, ahol kifejezetten a játékfüggőséget kezelik majd. A létesítmény célja, hogy támogatást nyújtsanak a 13 és 25 év közöttieknek, akiket a leginkább érint a függőség kialakulásának lehetősége. A cikk a Call of Duty, a Candy Crush és a Fortnite játékokat említi, mint a függőség fő kiváltóját. A londoni "National Centre for Behavioural Addictions" részeként megvalósuló klinika szolgáltatásai személyesen és Skype-on keresztül is igénybe vehetők lesznek, a szakértői segítségről pedig mentálhigiénés ápolók, terapeuták, pszichiáterek és klinikai pszichológusok gondoskodnak majd. 

Szerintetek Magyarországon is szükség lenne ilyenre?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)