Hirdetés

Keanu Reeves rákkutatóknak ajánlotta fel a Mátrixért kapott fizetése nagyját

|

Nagyjából 31,5 millió dollárról van szó, ennyit szánt jótékonyságra Keanu Reeves.

Hirdetés

Keanu Reevesről eddig is tudtuk, hogy egy csodálatos ember, hiszen például a John Wick 4 forgatásán méregdrága Rolex órákkal ajándékozta meg a stábtagokat, most viszont kiderült, hogy akár több tízmilliót sem sajnál, ha a tudomány elősegítéséről van szó.

Lad Bible számolt be ugyanis arról, hogy anno az 1999-es első Mátrix filmért kapott fizetése nagyját, egészen pontosan körülbelül annak 70%-át a rákkutatásra ajánlotta fel.

Hirdetés

Reeves a filmért kapott 45 millió dolláros bérezéséből (10 milliót kapott előre, majd további 35 milliót a film anyagi sikerének hála) nem kevesebb mint 31,5 milliót adott a leukémia kutatására. Döntése annak tükrében nem meglepő, hogy húgát, Kimet is ezzel a betegséggel diagnosztizálták 1991-ben. Kim végül 2001-ben lépett át a remisszió státuszába, de a Lad Bible cikke szerint a színész a későbbiekben is folyamatosan adományozott, sőt saját jótékonysági alapítványt is létrehozott, szintén a rákkutatáshoz kapcsolódóan. 

2020-ban részt vett egy olyan projektben is, mely során 15 perces Zoom hívásokban beszélgethettek vele rákbeteg kisgyerekek. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Reevest legutóbb a Mátrix: Feltámadásokban láthattuk, a filmről készült kritikánkat alább tudjátok megnézni, vagy ide kattintva olvashatjátok el.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)