Hirdetés

Kerekesszékes gyermekeknek készült jelmezeket mutatott be a Disney

|

Bár azt még nem tudni, hogyan lehet majd halloweenozni októberben, a Disney készül, és egy kimondottan erre szakosodott szervezet segítségével alkotott meg mozgássérült gyermekeknek szánt kiegészítőket.

Hirdetés

Az évek során számos olyan jelmezt láttunk már, amiket kreatív személyek otthon készítettek kerekesszékekhez, és valószínűleg sok pénzbe, sok időbe került a megalkotásuk. Egyre több cég vesz fel a kínálatába megfizethető alternatívákat, amik olyan extra funkciókat, nyílásokat kapnak, hogy a mozgássérültek, speciális eszközöket használók is könnyedén viselhessék őket.

Hirdetés

Régóta dolgozik egy Magic Wheelchair nevű non-profit szervezet azon, hogy a mozgássérült gyermekek menő kiegészítőkkel dobhassák fel eszközeiket; készítettek például egy rakás Star Wars űrhajót, némelyiket porgokkal kiegészítve.

Sajnos ezeket időigényes és drága megalkotni, viszont a Disney jelmezeinek darabja csak 50 dollárba kerül - még ha nem is illeszkednek minden kerekesszékre pontosan (24"-es kerekekkel ellátott, tolható székekhez tervezték őket), akkor is feldobhatják az eszközöket. Van például Irdatlan mobil, tökhintó, kimondottan kerekesszékes viseléshez szánt Hamupipőke-jelmez, Buzz Lightyear-öltözék, és Hihetelen családos jelmez is.

Remélhetőleg később bővül a kínálat, illetve még többen fedezik fel ezek szükségességét.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)