Hirdetés

Hosszában fogják átúszni a fiatalok a Balatont

|

A Kis-Pingvin Úszó és Vizilabda Előkészítő 18 gyermeke és 3 oktatója vág neki a nem mindennapi feladatnak két nemes cél érdekében.

Hirdetés

Alig pár hét múlva, július 8-án a Kis-Pingvin Úszó és Vizilabda Előkészítő fiatal növendékei és oktatóik egy 77 km-es távnak vágnak neki, ugyanis hosszában fogják ússzák majd át a Balatont - mi a "hagyományos" átúszáshoz is túl puhák lennénk, úgyhogy csak pislogni tudunk ilyen merész akciók láttán, de szerencsére vannak nálunk sokkal keményebb fiatalok is. 

Hirdetés

Mindezzel egyrészt egy tornateremre szeretnének gyűjteni a Végtaghiányos Gyermekek Alapítványa számára, másfelől pedig a természetes vizek megóvásának fontosságára is fel akarják hívni a figyelmet, szóval egyszerre két nemes célt is szolgál a különleges úszóesemény. Az átúszás mögé híres magyar sportolók is felsorakoztak, az esemény nagykövetei között ott van Cseh László úszó és Kiss Gergely vízilabdázó, fővédnöke pedig Pásztory Dóra, kétszeres paralimpiai bajnok úszó.

Magát az úszást egy tapasztalt hölgy vezeti majd, hiszen Menczinger Melinda, a Kis-Pingvin úszóiskola alapítója négy éve már megtette ezt a távot, most pedig csatlakozik hozzá testvére és az iskola egy másik oktatója is, sőt viszik magukkal az egész kis csapatot. A gyerekek hónapok óta edzenek, hamarosan pedig élesben bizonyíthatnak. Minden további infót megtaláltok a hivatalos Facebook eseményben.

Nagyon drukkolunk a Kis-Pingvin Úszó és Vizilabda Előkészítő növendékeinek és az edzőknek, egyúttal pedig megfogadjuk, hogy idén nyáron nem csak a vízparton süttetjük a hasunkat, hanem az aktív kikapcsolódás oltárán is áldozunk, és pár hosszt azért lenyomunk az uszodában, a Balatonon vagy mondjuk a Velencei-tóban. Ránk fog férni. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)