Hirdetés

Vers mindenkinek - írjatok ti is gamer verset!

|

Ragadjatok pennát és papírt (vagy csak simán billentyűzetet), és írjátok meg a költészet napjának legjobb négysorosait.

Hirdetés

Tavaly publikált cikkünket újra megosztjuk veletek, hiszen ismét elérkeztünk a magyar költészet napjához. Várjuk az új verseket, hajrá!

1964 óta minden évben pontosan ezen a napon, azaz április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük a magyar költészet napját. Mi is szoktunk készülni ennek örömére valamivel, volt, hogy híreket szedtünk versbe, vagy verset szavaltunk.

Hirdetés

Jutott eszünkbe számtalan szebbnél szebb gondolat, de szeretnénk tudni, hogy ti mire vagytok képesek. Írjatok valami rövid versecskét, osszátok meg kommentben! Nyilván adja magát, hogy a videojátékok témakörében szülessenek a művek, de nem akarunk szigorúak lenni, ami nem sért senkit és semmit, a jó ízlés határainak betartása mellett jöhet nyugodtan. 

Kezdje a sort házi trubadúrunk, BZ. Első versében egy sokakat foglalkoztató kérdést feszeget úgy, hogy vágyainak tárgyát jeles ünnepekkel és a legforróbb évszakkal állítja párhuzamba.

Sem a nyulat, se Mikulást,
Sem a szép nyarat nem várom:
Azt tessék csak megmondani,
Mikor jön a Half-Life 3?

Második műve pedig egy eléggé aktuális témát  boncolgat, a battle royale játékok világába röpíti a kedves olvasót úgy, hogy egyértelműen állást foglal személyes kedvence mellett.

Nem érdekel, hogy PUBG-vel,
Vagy Fortnite-tal kelsz és fekszel.
Üssétek csak egymást, míg én
Jól elvagyok az Apexszel.

Most pedig ti jöttök, várjuk a verseket!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)