Hirdetés

A játékos, aki Metal Gear Solid 5 inspirálta robotkart kapott

|

Egy vonatbaleset következtében egy lelkes játékos elveszítette egyik karját és lábát, amiket a Metal Gear Solid által ihletett protézisekkel pótoltak, hála a Konaminak.

Hirdetés

Sok mindent lehet mondani az egyes nagyvállalatokra, néhány dolgot talán jogosan is, de mikor olyan hírekkel találkozunk, hogy Marveles és Star Warsos bionikus karokhoz asszisztál a Disney vagy éppen 3D-nyomtatott kart kapott egy srác Darth Vadertől, akkor egyértelműen azt érezzük, hogy akár marketingfogás, akár nem, ez bizony jótékony hatású és olyan emberek életét teszi könnyebbé, akik súlyos traumákon mentek át. 

Mindannyian ismerjük, hogy miket művelt korábban a Konami (például Hideo Kojimával és a Metal Gear Solid 5-tel), de azt el kell ismernünk, hogy a legújabb fellépésük példaértékű. Az ő támogatásukkal kapott ugyanis egy vonatszerencsétlenség következtében egy kart és lábat elvesztett játékos, James Young bionikus végtagot, amit a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain Solid Snake-je ihletett. A kart Sophie De Oliveira tervezte, aki elmondta, hogy a dizájn és a technológia több mint 100 ezer dollár értékű. A BBC "Metal Gear Man" névvel készített egy kétrészes így készült dokumentumfilmet, amely végigköveti az eseményeket:

Bár James karja még nincs kész, ugyanis mozgatni még nem tudja, azonban a Metal Gear-inspirálta eszköz erőt adott számára a nyilvánosság előtt, valamint részt vett egy Body Hacking névre keresztelt eseményen is, ahol nem csak új barátokra tett szert, de felhívta a figyelmet a bionikus karjához hasonló megoldások fontosságára is. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)