Hirdetés

Így csap le a Microsoft az Xboxon vadászó pedofilokra

|

A Project Artemis egy évek óta futó eszköz, mely az Xbox felületén lezajló beszélgetéseket vizsgálja.

Hirdetés

Korábban nyilvánosságra került esetekből, jelentésekből tudjuk, hogy szexuális bűnözők és szélsőséges szervezetek egyaránt keresik áldozataikat az online videojátékokban, és részben ezek üzemeltetőinek felelőssége, hogy megvédjék a fiatalokat a bántalmazástól, biztonságos környezetet teremtsenek, ahol a játék az elsődleges. A Microsoft a The Meet Group, a Roblox, a Kik és a Thorn segítségével fejlesztette ki a Project Artemist, mely Xboxon már évek óta sikerrel fut, és most a Skype-ba is beépíthetik.

Hirdetés

A rendszer úgy működik, hogy figyeli a szöveges chateket, és a leírtak alapján igyekszik meghatározni, a küldő esetleg próbál-e egy fiatalkorú bizalmába férkőzni, hogy kihasználja őt. Ezt követően jelentést küld, az illetékesek pedig megtehetik a szükséges lépéseket. 

A Microsoft az Artemist részletező blogposztban azt írta, minden szolgáltatása esetében igyekszik az illegális tartalmakat felismerni, azok terjedését, valamint a gyermekek kihasználását megakadályozni. A továbbiakban is költenek majd erre. A technológia egyébként szabadalmaztatva lett, és a Thornon keresztül ingyenesen elérhető.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)