Hirdetés

Miért jó, ha egész életünkben játszunk?

|

Gyerekként természetes, felnőttként mégis sokan gyerekes, butító és értelmetlen dolognak tartják. Pedig a játék nagyon hasznos, és most persze nem arról beszélünk, hogy fel se állj a gép elől. De a játéknak van értelme.

Hirdetés

Megszokhattátok már, hogy az Extra Life rovat keretein belül egyik szakértőnk, A Pszichológus Pasi felvet pár érdekes kérdést. Most éppen egy olyat, ami éppen minket érint.

Még most is sokat küzdünk azzal a sztereotípiával, hogy a játékból előbb-utóbb ki kell nőni. Ha máshogy nem is, a szülői házban azért egyszer legalább biztos elhangzott, hogy most már nem kellene annyit játszani, gyerekeskedni. Csináljunk inkább valami hasznosat? És mi van akkor, ha a játék is lehet hasznos?

A játék (és itt nem csak a videojátékokról van szó, de természetesen azok is beletartoznak a halmazba) az egyik leginkább félreértett és még kiaknázatlan képességünk, amiből bizony sosem érdemes kinőni. Egészséges, jótékony és kiváló munkaeszköz is lehet. A témáról bővebben az alábbi videóban halhattok, és örömmel vesszük, ha ti is elmondjátok a véleményeteket a kérdésben.

Szakértőnk Tóth Dániel, pszichológus és tréner, a Pszichológus Pasi YouTube csatorna készítője. 

Az Extra Life a GameStar társadalmi felelősségvállalásként indított rovata, célja az, hogy a fiataloknak és a szülőknek szakemberekkel közösen segítsünk, beszéljünk olyan kérdésekről, amik éppen téged is érinthetnek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)