Hirdetés

Egy kutatás szerint a Minecrafttól tényleg kreatívabb lesz az ember

|

Sokkal jobb hatással van ránk, mint mondjuk a tévézés.

Hirdetés

Folyamatosan zajlanak a kutatások a videojátékok káros és jótékony hatásáról, és bár a WHO nemrég hivatalosan is felvette a játékfüggőséget a betegségek listájára, azért nem csak ártani tud, ha valaki odaül a monitor elé.

Hirdetés

Az iowai egyetem legfrissebb kutatásában azt vizsgálták, hogy milyen hatással vannak különböző dolgok a kreativitásra. Négy csoportra bontották a résztvevőket: az egyik csoport tévét nézett 40 percig, egy másik egy NASCAR játékkal játszott, két csoport pedig Minecraftozott. Ezt követően azt a feladatot kapták, hogy rajzoljanak egy földökívülit.

A kutatók szerint egyértelműen a Minecraftot mindenféle utasítás nélkül játszók teljesítettek a legjobban, míg azok, akiknek az volt a feladata, hogy a lehető legkreatívabban ügyködjenek a játékban, semmivel sem teljesítettek jobban, mint a másik két csoport. Én mondjuk már azt is csodálom, hogy a NASCAR-os csapat nem aludt el.

Természetesen a jövőben tovább vizsgálódnak majd, de annyi biztos, hogy egy kis Minecraft nem ártott még senkinek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)