Hirdetés

Mitől tartanak leginkább a gamer gyerekek a digitális térben?

|

A Good Gamer kutatásának harmadik szelete kifejezetten a videojátékozó gyerekek szemszögéből vizsgálódott.

Hirdetés

Összesen 803 szülő és 572 gyermek bevonásával, online kérdőíves adatfelvétellel idén ősszel nagyszabású kutatást végzett az  eNET a Good Gamer megbízásából. Ebben videojátékozó gyermekeket és az ő szüleiket kérdezték a digitális lét különböző aspektusai kapcsán. A Good Gamer oldalán háromrészes cikksorozatot szenteltek a kutatás eredményeinek részletes bemutatására, ennek első és második részét korábban mi is szemléztük.

Azóta megérkezett a kutatást boncolgató cikksorozat harmadik része is, mely ezúttal már kifejezetten a gyerekek szemszögéből vizsgálta meg a gamer létet.

Hirdetés

A kutatásból kiderült, hogy a gyerekek nagyja leginkább hobbiként, kikapcsolódásként tekint a videojátékokra, szórakozni szeretnének, élvezeti forrásként látják a játékokat. Mindeközben persze a versengés is érdekli őket. Nem kevesebb mint egyharmaduk azonban egészen konkrétan feszültségoldásra használja a játékidőt.

Kitér arra is a kutatás, hogy milyen félelmeik vannak a gyerekeknek a digitális világgal kapcsolatban. Nagyon komolyan tartanak például a számítógépes vírusoktól, harmaduk legalább egyszer találkozott is velük. Attól is sokan tartanak, hogy valahogy törlődik online profiljuk, vagy illetéktelenek férnek hozzá személyes adataikhoz. 

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Konkrét problémák közül leggyakrabban az fordult elő a megkérdezettekkel, hogy valaki online megbántotta őket. Az online bántalmazást komolyan kell venni, erről a Képernyővédő podcastsorozat harmadik adásában mesélt Urbán Anikó, online bántalmazás szakértő is.

A Good Gamer kezdeményezést a Generali a Biztonságért Alapítvány hívta életre. A program hivatalos weboldalán érdekes és fontos cikkeket olvashatnak diákok, szülők és pedagógusok egyaránt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)