Hirdetés

Mobilon szabályozhatják a szülők, mennyit Xboxozik a gyerek

|

Akár távolról is kezelni lehet az Xbox előtt tölthető időt egy új Microsoft appnak köszönhetően. Mutatjuk, hogy lehet beszerezni!

Hirdetés

Most, hogy a szülők egy része visszatérhet a bejárós, irodai munkába (és persze egyeseknél eleve nem volt adott a home office lehetősége), nem lesz folyamatosan szem előtt a gyerek, így azt sem lehet közvetlenül ellenőrizni, mennyi időt tölt el a játékkonzol előtt. Persze játszani jó, de az is tény, hogy ha mondjuk a szülő reggel 8-kor elindul a munkába, és este hatkor pontosan ugyanott, ugyanúgy találja a csemetét a tévé előtt, kontrollerrel a kezében, az sok szempontból nem hasznos. Viszont most már legalább lehet távolról irányítani a dolgot.

Hirdetés

A Microsoft új, Xbox Family Settings elnevezésű mobilalkalmazása Android és iOS alatt is fut. Ez nagyjából azokat a beállítási lehetőségeket tartalmazza, amit az Xbox.com-on belül is el lehet érni, viszont így nem kell az oldalon kissé elrejtett lehetőséget keresgélni, ráadásul távolról, bármikor belenézhetünk.

Az appban egyrészt láthatjuk a gyerekek profiljait, amelyeken belül megnézhetjük, egy adott napon mennyi időt játszottak és mivel, valamint különféle értesítéseket állíthatunk be. Ha például valamelyik aprónép túllépte a számára aznapra engedélyezett játékidőt, mobilon is láthatjuk, ha szeretne még egy kis extrát kérni. Ugyanitt kezelhetjük azt is, kivel léphet kapcsolatba a konzol közösségi felületein - megadhatjuk például azt is, hogy csak olyan barátokkal kommunikálhat, akit jóváhagyunk.

Az Xbox Family Settings app egyelőre tesztverzióban működik. Ezt Androidra könnyen letölthetjük a Google Play Store-ból, viszont az Apple kissé körülményesebben kezeli a bétákat, ezért ha iOS-ra szeretnénk telepíteni, először egy TestFlight nevű tesztelő alkalmazást kell leszedni, és ezen belül koppinthatunk az Xbox felügyeleti app telepítésére. Itt ráadásul érdemes sietni, mert a bétákat ezen a felületen 10 ezer főben maximálták.

Androidon egyébként van még egy hasonló, de nem csak játékra kihegyezett alkalmazása a Microsoftnak, ez a Family Safety App, amely már kissé körülményesebben szerezhető meg, itt ugyanis először egy kérdőíven kell végigrágni magunkat, ahol többek között beállíthatunk egy családi csoportot a family.microsoft.com címen, és ha ez megvan, a beállított családtagok egyenként kapnak e-mailt a további teendőkkel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)