Hirdetés

Magyar focisikerhez járulhat hozzá a Chio Mozdulj Gamer

|

Úgy tűnt, a magyar gyermekotthonok lakóiból összeállt foci válogatott utazásához nem sikerült összegyűjteni a szükséges forrásokat, de a Chio Mozdulj Gamernek hála tényleg készülhetnek a VB-re a gyermekek.

Hirdetés

Sok más sportág után ebben a hónapban egy saját focis eseményre vár mindenkit a Chio Mozdulj Gamer, de nem ez az egyetlen szál, ami manapság a sportághoz fűzi a fiatalokat mozgásra ösztönző mozgalmat. Egy jótékony kezdeményezéshez csatlakozva ugyanis lehetővé tették, hogy a hazai gyermekotthonok lakói közül kikerült ifjú játékosok egy igazán nagy tornán mutathassák meg magukat.

Ahogy minden évben, idén is megrendezik ugyanis a gyermekotthonok labdarúgó-világbajnokságát, ahová harminc ország csapatát hívják meg a szervezők és a Hűvösvölgyi Gyermekotthonban edző magyar csapat is ott lesz. A torna persze nem csak a dicsőségről szól, hanem arról is, hogy egy komoly élménnyel gazdagodjanak az ifjú sportolók:

"Mindig fantasztikus a hangulat. A gyerekeken kívül is rengeteg néző van, sőt igazi bevonulást tartanak a csapatoknak, szól a himnusz, szóval tényleg olyan, mint egy igazi Vb" - mesélt a tornáról a csapat edzője, Rezsnyák Zoltán.

"Ezeknek a fiúknak a tanuláson kívül a sport az egyetlen kiugrási lehetőségük, és nagyon sok ügyes kis sportoló él nevelőotthonokban" - tettek hozzá Bozsóki Róbert, a Hűvösvölgyi Gyermekotthon igazgatója. 

Így érthető módon sokan járultak hozzá annak a gyűjtésnek a sikeréhez, aminek keretein belül a csapat lengyelországi utazásának költségeit szerették volna összeadni a Kuckó Önkéntes Program kezdeményezésére. A kampány viszont sikertelenül zárult, így egy rövid ideig kétséges volt, hogy elutazhat-e a magyar csapat, ám a Chio Mozdulj Gamer örömmel vállalta, hogy kipótolja az összegyűlt összeget, hogy együtt szoríthassunk az ország fiatal focistáiért. Rezsnyák Zoltán szerint ráadásul a csapat nem is esélytelenül utazik a tornára, így egy dobogós helyezést sem tart kizártnak. Reméljük igaza lesz az edzőnek és ismét büszkék lehetünk a magyar csapatra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)