Hirdetés

"Sportolni nemcsak a tökéletes testért jár az ember" - Isti interjú

|

A Chio Mozdulj Gamer júliusi nagykövetével beszélgettünk arról, hogy miért olyan fontos az, hogy valaki rendszeresen mozogjon, Isti például a teniszezésre esküszik - nem feltétlenül azért, hogy eddzen, szerinte a mozgás a közérzeten is rengeteget dob.

Hirdetés

Eseménydús júliuson vagyunk túl, ugyanis Unfield az első hétvégén még gőzerővel teljesítette nagyköveti kötelességét (ami abban merült ki, hogy "szegény" lenyomott egy gokartversenyt a mozgalom lelkes barátaival), egy héttel később már Isti vette át a stafétabotot mint Mr. Július. A RepTár Szolnoki Repülőmúzeumba látogattunk el közösen, ahol egy számháborúban vett részt a vendégsereg. Ez persze nem a hónap sportja - bármennyire is tiszteljük a profi számháborúsokat -, Isti saját kamaszkorának kedvenc mozgásformáját választotta arra, hogy megossza a mélyen tisztelt publikummal. Persze mi is első körben arra gondoltunk, hogy ez a kosárlabda lesz, hiszen köztudott, hogy kis hazánk legjókedvűbb videósa hatalmas NBA-fan, de meglepő módon tévedtünk. Isti ugyanis éveken át teniszezett. El is mentünk közösen a Tengerszem Teniszklubba, ahol kicsit leporolta tudását, erről egyébként egy videót is láthattok csatornáján. Ha pedig már ott voltunk közösen, természetesen egy interjút is megejtettünk a mozgásról, a kedvenc sportokról, Isti további terveiről. Mivel vele nem nehéz jókat dumálni, kifejezetten örültünk a lehetőségnek, ti pedig remélhetőleg a végeredménynek.

Hirdetés

Ha esetleg nem követitek munkásságát, itt a remek alkalom, hogy megismerjétek Istit, akit már csak azért is tisztelünk, mert nem kis darab ember létére kőkeményen végighajtott egy teniszmeccset, és sosem riad vissza egy kis sportolástól. Számunkra ez példaértékű.

GameStar: A Chio Mozdulj Gamer nagyköveteként te a teniszt mutattad be mint kedvenc sportodat. Sokan úgy tudtuk, hogy a kosárlabdáért rajongsz a legjobban. Hogyhogy mégis a tenisz?

Isti: Nagyon egyszerű: a tenisszel van is közös múltam, öt évet jártam edzésekre kamaszkoromban, az alapok még mindig megvannak. A kosárlabdát sosem tanultam, így ott nagyon látszott volna a hozzá nem értésem.

GS: Mikor kezdted el a teniszezést, és hogy emlékszel vissza rá?

Isti: Körülbelül 12 éves lehettem, amikor elkezdtem teniszezni, nagyon szerettem edzésre járni, jó is voltam benne. Nem gondolkoztam azon, hogy komolyabb szintre próbáljam emelni megszerzett tudásomat, inkább csak hobbiként tekintettem rá.

GS: Mi fogott meg a legjobban ebben a sportban?

Isti: A tenisz nem feltétlenül az a sport, amibe bele kell halni, mégis nagyon jól átmozgat. Szeretem a kültéren eltöltött időt, és melegebb időben ez érvényesül a tenisznél. Az edzőm szerint jó a labdaérzékem is, ment a sport, így megtetszett, élveztem nagyon a játékot. Tényleg érdemes mindenkinek kipróbálnia, bele lehet zúgni.

GS: Milyen hosszú egy teniszedzés? Szükséges más erőnléti edzés is hozzá?

Isti: Nyilván ezt a személyes igény válogatja, biztos vagyok benne, hogy egy edzővel előre lehet egyeztetni, hogy milyen hosszúságú edzésről legyen szó. Mi régen egy-egy órás edzésekre jártunk, persze csoportról volt szó, de elégnek bizonyult. Ma már, ha csoporttal járnék, biztosan többet szeretnék, mint egy óra, mert ha már ketten mentek egy edzőhöz, értelemszerűen az idő felét töltőd csak valóban a tenisszel. Különösebb erőnléti képzés az én szintemhez nem kellett.

 

GS: És mi a helyzet a kosárlabdával? Azt is nyomod élőben?

Isti: Nyomom, nyomom, bár nagyon ritkán. Országunk inkább focis nemzet, ismerőseim között kevés ember akad, akikkel lehetne kosarazni, pedig nagyszerű sport és mozgásforma az is.

GS: Milyen sportokat szeretsz még űzni?

Isti: Kerékpározni, fallabdázni, tollaslabdázni, illetve asztali teniszezni. Egyébként voltam rendes tollasedzésen, nem hiszitek el, hogy az mennyire gyilok.

GS: Annak ellenére, hogy nagydarab srác vagy, szinte állandóan aktív is, sokat mozogsz. Talán furcsa kérdés, de mivel a GS-csapatban is sok a kerekded alkat, segíts megerősíteni ezt az állításunkat: nem kell sportolóalkat ahhoz, hogy az ember élvezze a mozgást, nem ciki nekivágni. Mit gondolsz erről?

Isti: Egyáltalán nem kötöm a testalkatot a mozgáshoz. Tisztában vagyok az egészségügyi rizikóimmal, és csakis saját magam miatt nem sikerült leadnom még ezeket a pluszkilókat, leginkább azért, mert nem is próbáltam. Azonban edzeni, sportolni nemcsak a tökéletes testért jár az ember, a mozgás a közérzeten is rengeteget dob, nálam a leadott kilók csak pluszt jelentenének, már ami a prioritásaimat illeti.

GS: A tenisz-videojátékokat is szereted? Melyik a kedvenced? A Mario Tennis vagy a Top Spin vonal jön be inkább?

Isti: Szeretem, és inkább a Top Spin - Virtua Tennist választom, a Mario Tennis inkább partijáték, a sport csak a köntös. A Virtua Tennis árkád játékélmény, könnyebben tanulható, a Top Spin pedig kicsit technikásabb. Mindkettő nagyon jó.

GS: Voltál már a Chio Mozdulj Gamer keretében számháborúzni, gokartozni, túrázni is többek között. Mit szerettél a legjobban?

Isti: Nekem a túrázás nagyon tetszett még 2016-ban. Szép környezetben sétáltunk, de a gokart is jó élmény volt.

GameStar: Mi a terved a sportolós videókkal a jövőben?

Isti: A Sportfield duót (Unfielddel közös YouTube-csatornám) szeretnénk továbbvinni, minél több sportot jó lenne kipróbálni, valamint a saját csatornámon kisebb kosaras videók (mint pl. Horse nevű játék) várhatók a jövőben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)