Hirdetés

A Ninja Theory egy új projekten dolgozik, mely a mentális betegségekben szenvedőknek segítene

|

Miután a Hellblade: Senua's Sacrifice-ban remekül mutattak be egy mentális betegséggel küzdő embert, a stúdió azt tűzte ki céljául, hogy segítsen azoknak az embereknek, akik hasonló állapotban vannak.

Hirdetés

2017 egy igazán váratlan meglepetése volt a Hellblade: Senua's Scarifice, ami nagy sikert aratott játékosi és kritikusi körökben is. Ennek egyik oka az volt, hogy a fejlesztők egy olyan szereplőt alkottak, aki egy súlyos pszichózissal küzd, ez pedig pokollá teszi az életét. Hogy hitelesen tudják megjeleníteni a betegséget, a fejlesztők szorosan együtt dolgoztak egy elismert pszichiáterrel, ebből az együttműködésből pedig egy a mentális egészséget segítő program jöhet létre.

Hirdetés

A Ninja Theory kreatív igazgatója, Tameem Antoniades és a játékba besegítő pszichiáter-professzor, Paul Fletcher a Hellblade megjelenése után is rengeteget beszélgettek a mentális egészségről és elkezdtek azon gondolkozni, hogy mi lenne, ha a puszta bemutatásuk után inkább elkezdenének azon dolgozni, hogy hogyan segíthetnének az ilyen gondokkal küzdő embereknek. Ebből született meg a The Insight Project, ami a technológiát, a játékfejlesztést és a idegtudományt ötvözve próbál meg módszereket kidolgozni a egyes betegségek megértésére és kezelésére:

"Egy olyan játék-, technológiai- és tudományos fejlesztési programot tervezünk, amelyben önállóan, személyre szabottan, a játékbeli tapasztalatokat felhasználva tanulhatják meg az emberek felismerni és mindenek előtt kontrollálni a félelmeiket, szorongásaikat, saját személyes negatív tapasztalataikat. A munka szigorúan tudományos alapokon zajlik, hogy biztosítsuk a hatékonyságot és a hitelességet, és ragaszkodni fogunk az etikusság és az adatkezelés tisztaságának alapvetéseihez."

Az projekt mögött állók azt is elárulták, hogy a The Insight Project nagyon korai fázisban van és még évek munkája, mire alakot ölt, de fontosnak tartják, hogy a fejlesztés nyitott és átlátható legyen, ezért fedik fel már ilyen korán. Ebben a videóban a projekt mögött állók bővebben is beszélnek az egészről:

A Ninja Theory azt tűzte ki céljául, hogy a mentális egészséggel való foglalkozás egy mainstream téma legyen és minél többen foglalkozzanak vele. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)