Hirdetés

És mit tesz a Nintendo a videojáték-függőség ellen?

|

A japán vállalat elszánt a tudatos játékhasználat kérdésében, és készek ezért tenni is.

Hirdetés

Bár a játékfüggőség témáját illetően még a tudományos körökben sincs teljes egyetértés, az mindenképpen előremutató lépés, hogy maguk a gyártók igyekeznek segíteni a problémás játékhasználat terén a felhasználóknak. Vagy a szüleiknek.

Hirdetés

Nemrég arról kérdezték a Nintendo elnökét, Shuntaro Furukawát, hogy cége hogyan tervez fellépni a videojáték-függőség ellen. Furukawa szerint az ilyen esetekben nem magával a játékkal van a probléma, hanem sokkal inkább azzal, hogy a felhasználó milyen mértékben függ a videojátékoktól, mennyire addiktív személyiségtípus. Hozzátette, hogy csapata már bevezetett egy olyan funkciót, amivel a szülők szabályozni tudják, hogy gyermekük mennyi időt töltsenek játékkal, és úgy gondolja, hogy például az ilyen és ehhez hasonló megoldások bevezetésével lehetne felvenni a harcot az addikció ellen.

Extra Life rovatunkban mi is gyakran foglalkozunk komolyabb videojátékos témákkal, így többek között a függőséggel is, szóval ha még többet szeretnétek megtudni ezekről a fontos dolgokról, akkor mindenképp vessetek egy pillantást rá.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)