Hirdetés

Online zaklatás - most beszéljünk nyíltan róla

|

Segíts nekünk abban, hogy pontosabb képet kapjunk a cyberbullying, avagy az online zaklatás jelenségéről. Még nyeremény is van, de nyilván nem ez a cél itt, hanem az, hogy végre nyíltan beszélhessünk erről a problémáról.

Hirdetés

Előfordult már veled, hogy bántó üzeneteket kaptál másoktól közösségi oldalakon, vagy megosztottak rólad egy buli után készült fotót, amire nem voltál túl büszke? Rendszeresen sértő kommentekkel bombáztak nyilvános csoportokban, netán kiközösítettek? Az ELTE kutatócsapata kíváncsi a tapasztalataidra.

Kutatásukban szeretnék feltárni, hogy melyek az online zaklatás leggyakoribb formái, milyen online viselkedések jelentenek kockázati tényezőt az elkövetővé vagy áldozattá válásban, illetve milyen társas és személyiségbeli tényezők játszanak kulcsszerepet abban, hogy mihamarabb elfelejtsd a cyberbullyinghoz kapcsolódó élményeid, ha érintetté váltál benne.

A kérdőív kitöltése 15-20 percnél nem igényel több időt. Teljesen névtelen, az adataid alapján nem tudnak azonosítani, ezért bátran légy őszinte a válaszadásban. A kutatásban 14 éven felüli kitöltők válaszát várjuk.

Azok a résztvevők, akik segítik a munkát azzal, hogy végig kitöltik a kérdőívet, 6 x 20 000 Ft-os vásárlási utalványt nyerhetnek (ennek részleteiről majd a kutatás vezetői adnak információt). A szerencsés nyerteseket a kutatás lezárta után külön értesítik.

És ami még fontos, ha a kérdőív kitöltése során felmerülne benned bármilyen egyéni kérdés vagy probléma, amiről szeretnél beszélni, megkeresheted a kutatás vezetőit a kutatas@ppk.elte.hu e-mail címen, és hamarosan választ is kapsz tőlük, vagy akár segítséget is, ha szükséged van rá.

A kérdőív kitöltéséhez kattintsatok ide. Köszönjük előre is a segítséget, az eredményekről beszámolnak majd nálunk az ELTE szakemberei.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)