Hirdetés

Itt egy 10 perces edzés, hogy évek múlva is olajozottan mozoghass

|

Egy rövid gyakorlatsorral segítünk, hogy a gép előtt ülés hosszútávú negatív következményeit kiküszöbölhesd.

Hirdetés

Ha sokat ülsz a számítógép előtt akár játék, akár munka céljából, az hatással lesz az izomzatodra, ízületeidre. Az egyenesen álló pozícióhoz képest ülve bizonyos izmok megrövidülnek a normál állapotukhoz képest, mások megnyúlnak és elgyengülnek, mint egy állandóan kinyújtott gumiszalag. A mindennapi mozgások során ezek az izmok ezt a sok órában fennálló pozíciót akarják fenntartani, aminek az lesz a következménye, hogy azok a normál működés során (pl. járás) nem tudják a funkciójukat ellátni.

Az egyik rövid, így nem tud teljes mozgástartományra kinyúlni, ha mégis, akkor sérülékeny lesz, de inkább behúzza az ízületet is és azzal a végtagot; ilyen az előre eső vállak esetén a mellizom. A megnyúlt izmok pedig nem képesek erőt kifejteni, pl. járásnál ilyen a farizom, ezért annak szerepét más izom veszi át és túlterhelődik, ami derékfájást okozhat. Ezért különösen fontos, hogy az egészséges testtartást fenntartsd, megőrizd vagy megfelelő tornával, nyújtással elérd. A megrövidült izmokat meg kell nyújtani, a megnyúlt és elgyengült izmokat pedig meg kell erősíteni. Ennek megfelelően érdemes legalább napi 10 percben tartásjavító tornát és nyújtást végezni. 

Hirdetés

Hogyan is végezd a 10 perces edzést?

  1. Alaposan melegíts be! Mozgasd át minden ízületedet: fejkörzések, karkörzések, csípőkörzés, bokakörzés, guggolások
  2. Végezz erősítő gyakorlatokat hátizomra, farizomra, törzsizomra:
    1. Guggolás: 20 lassú, kontrollált
    2. Kitörés hátra váltott lábbal: 15-15 isméltlés
    3. Alkartámasz tartás: 30 mp
    4. Hasonfekvésben a kar nyújtott, lassú, íves mozgatása magastartásból a csípő mellé és vissza: 15 pár
    5. Csípőtolás hanyattfekvésben: 30 ismétlés
      Végezd el ezt a gyakorlatsort egymás után 4-5x.
  3. Nyújtsd meg a megdolgoztatott izmokat és azokat, amelyek megrövidültek:
    1. Kulcsold a hátad mögött a kezeidet, nyisd a mellkast - mellizom
    2. Kulcsold elöl a karokat, told a vállakat előre - hátizmok
    3. Féltérdelő állásban told a csípődet a talaj felé és tartsd meg 1 percig, majd a másik oldalt is
    4. Feküdj hasra és húzd a sarkadat a csípődhöz, tartsd ott 1-1 percig mindkét lábadat
    5. Feküdj hanyatt, húzd fel a térdeket. Egyik térded fölé tedd a másik bokádat és a talajon maradt lábad combját átfogva húzd magad felé
    6. Feküdj hasra és told a törzsedet felfelé a talajtól
    7. Ülj hátra a sarkadra és nyújtózz előre

Az ízületeid védelme érdekében, vagy ha már tapasztalsz ízületi fájdalmat, ízületi merevséget, akkor érdemes ízületvédővel orvosolni a problémát. Az Arthro Guard 17 aktív hatóanyaga révén tartja karban a kötőszöveteidet, ízületeidet. A Collagennel a csontok és porcok állapotának fenntartásán kívül még a szép bőrért, az egészséges fogakért, de még az erekért is sokat tesz. Segítsd a regenerációt aminosavakkal, mint amilyen a BCAA és a glutamin!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)