Hirdetés

Oxfordi kutatók szerint boldogabbak lehetünk a videojátékoktól

|

Az Animal Crossing: New Horizons és a Plants vs Zombies: Battle for Neighborville kapcsán vizsgálták meg a játékok hatását a mentális egészségünkre.

Hirdetés

Oxfordi Egyetemen nemrég lezajlott egy érdekes kutatás. Összesen 6500 játékost vizsgáltak, akik közül több mint háromezren ahhoz is hozzájárultak, hogy a kutatók adatokat közölhessenek a játékkal töltött óráikról. A kutatás során két játékkal, az kellett a résztvevőknek elütni az unalmas órákat: a Animal Crossing: New Horizons és a Plants vs Zombies: Battle pörgött náluk két héten keresztül augusztusban és szeptemberben.

Érdekes eredménnyel zárult a tanulmány, ugyanis korábban leginkább arra jutottak a kutatók, hogy a videojátékok negatívan hathatnak mentális egészségünkre, ezúttal viszont épp az derült ki, hogy a játékosok boldogabbá váltak.

Hirdetés

Andrew Przybylski, a kutatás vezetője elmondta, hogy aki napi négy órán át játszik az új Animal Crossinggal, az valószínűleg ettől boldogabbnak fogja érezni magát - ezt egyébként a többi játékossal való interakciókra vezetik vissza. Fontos azonban kiemelni, hogy ez egy soktényezős folyamat, magában csak és kizárólag a videojáték nem elegendő ahhoz, hogy bárkinek a világon azonnal mosolygósra váltson a szomorú ábrázata. 

Érdekes fejlemény továbbá az is, hogy kisebb hatást gyakorolt azokra a játék, akik kifejezetten terápiás céllal fogtak kontrollert a kezükbe, magyarul konkrétan a videojátékokban keresték a boldogság forrását. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)