Hirdetés

Egy tanulmány szerint a Pokémon GO hatalmas javulást hozott az egészségünkbe

|

A Microsoft Research tanulmánya szerint az amerikai emberek sokkal többet mozognak, és sokat javult az egészségük a Niantic játékának köszönhetően.

Hirdetés

Nem túl nagy meglepetés, hogy egy átlagos Pokémon GO játékos sokkal több időt tölt a szabadban az alkalmazás megjelenése óta, mint azelőtt. A Microsoft Research kutatása most azt is megmutatta, hogy ez mit is jelent számokban.

A játék megjelenése óta az amerikai játékosok megtettek 144 milliárd lépést, és ez még csak a jéghegy csúcsa

A tanulmányban 1500 Pokémon GO játékost mértek július és augusztus hónapokban, amikor a Pokémon GO népszerűsége csúcsán volt. Ez egy nagyon apró része volt a több millió játékosnak, de igyekeztek a kutatáshoz minél többféle alanyt bevonni.

"A csoport átlagéletkora 33 év volt, 36,5 százalékuk túlsúlyos, és 28,2 százalékuk elhízott volt. Ez nagyjából megegyezik az amerikai átlaggal."

A kutatáshoz a játékosok Microsoft Bandeket hordtak. Az eszközök elég szép eredményeket küldtek vissza, ami alapján elmondható, hogy a Pokémon GO komoly hatással lehet a társadalom egészségi állapotára.

"Miután elkezdtek játszani a Pokémo GO-val nagyban megnövekedett a fizikai aktivitásuk. Átlagosan 7229-re növekedett a napi megtett lépések száma, ami 13 százalékkal jobb, mint a kontrollcsoport esetében."

Az eredmények azt mutatják, hogy még a várható élettartam is megnövekedhet a Pokémon GO segítségével, de az igazi probléma itt az, hogy meddig tudja lekötni a játékosokat. Már most látjuk, hogy morzsolódik a közösség.

Reméljük, hogy a Niantic képes lesz folyamatosan lekötni a táborát, hogy Amerikában (és mindenhol máshol) a Pokémonok tegyenek egészségesebbé minket. Akit érdekel a teljes tanulmány az itt letöltheti.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)