Hirdetés

Miért borulnak ki az emberek, ha egy streamer csaj smink nélkül ül a kamera elé?

|

Néhány perc elég volt Pokimane legutóbbi adásából, hogy a Twitch nézők és alkotók közössége a sminkelésről kezdjen tárgyalni. És bármilyen röhejesnek hangzik az egész probléma, komoly kérdéseket vet fel.

Hirdetés

Egy népszerű Twitch streamer, Pokimane (korábban League of Legends-et, jelenleg Fortnite-ot tol) sokakat meglepett azzal, hogy smink nélkül kezdett bele az adásba. Gondolta, végigvezeti a rajongóit azon a folyamaton, amit ő minden nap végigcsinál a streamek előtt. Igen, ez most tényleg téma, és nem gondoltuk volna mi sem, hogy valaha is érdemes erről szót ejteni, de a reakciókat nézve igenis van értelme beszélni kicsit a jelenségről.

Hirdetés

Rengeteg néző meglepődött, amikor a jól ismert személyiséget smink nélkül látta, és sokan rosszalló reakciókkal bombázták a hölgyet. Pokimane is jól tudta, hogy lesz visszhangja a dolognak, de mégis úgy érezte, hogy fontos ezzel is foglalkozni egy kicsit.

"Tudom, hogy smink nélkül szokatlan vagyok és lesznek, akik mémet csinálnak majd ebből is. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy fontos éreztetni, hogy a kamera előtt ülő kifestett lány nem a természetes formám. Amikor sminkben vagy, akkor pont úgy nézel ki, mint aki sminkben van."

Jöttek a negatív reakciók Twitchen és Twitteren a tini srácoktól, amire válaszul több női streamer is Pokimane mellé állt. Az Omen közösségi menedzsere és streamere, Sloane így reagált az ügyre:

"Sajnálom, hogy erre nekem kell ráébresszelek titeket, de ha egy olyan csajt akartok, aki tökéletesen néz ki sminkben és anélkül, akkor bizony nehéz dolgotok lesz. Amúgy meglehetősen kemény önbizalomhiányotok lehet, ha valaki más kinézetével viccelődtök. Felnőhetnétek már kicsit."

A népszerű League of Legends profi csapat, a Team Liquid elemzője és edzője, MarkZ is beugrott egy gyors reakcióra:

"Azoknak, akiket lesokkolt Poki smink nélküli kinézete, valószínűleg sosem volt barátnője. Vagy egy közelebbi lány barátja, akit smink nélkül láthatott volna. Yikes."

A Hearthstone karrierjéről ismert Brian Kibleré volt talán a legtalálóbb válasz a férfiaktól érkező reakciók közül:

"Ha ezek az internetes kölykök meglepődtek azon, hogy Pokimane hogy néz ki smink nélkül, akkor alig várom, hogy engem lássanak olyankor, amikor még nem lakmároztam be az ártatlanok vérét az örök ifjúságom megtartásához."

A hölgyek a szavak  mellett néhány "sminkkel és smink nélkül" képpárossal is kiálltak a streamer mellett.

Az egész drámát Tiger Lily magyarázta el a legjobban.

"A nézők meglepődöttségéhez talán az is hozzájárult, hogy Pokimane egyébként nagyon jól csinálja a sminkjét. Szuper természetesnek és tisztának tűnik. Csak kiemeli a természetes előnyeit minden extrázás nélkül. Ha valaki olyan néz rá, aki egyáltalán nem ért a sminkeléshez, az simán elhiheti, hogy alig van rajta bármi. Valószínűleg ezért tört össze sokakban a róla kialakított tökéletes képük."

Az egész történetnek van egy kellemetlen mellékíze. Egyrészt talán tudatosulhatna többekben is, hogy azért, mert már sokan nem nézünk tévét, a show business fogalma még nem halt ki, senki sem pont olyan, mint amilyennek a kamera előtt látszik. Ugyanakkor az ennyire direkt kapcsolat azzal, aki a kamera előtt ül, sokkal komolyabb veszélyeket rejt arra nézve, aki bármivel is többet mer mutatni magából, mint azt korábban tette, és talán még senki sem fogta fel teljesen, mit is vállal, amikor közszemlére teszi magát. És legyünk őszinték: az sem segít a helyzeten, hogy a gaming világában a streamer csajok még sok esetben most is booth babe-ek a közönség szemében, és ebben ugyanannyira hibás a közönség, mint azok, akik a szexuális vágyakra hatva akarnak pénzt keresni (és itt nem a fent említett példáról van szó).

Talán idővel lehet majd értelmesen beszélni a jelenség igazán aggasztó okairól, addig is mehet tovább a hiszti azon, hogy milyen kiábrándító smink nélkül egy streamer csaj.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)