Hirdetés

Siralmas képet fest egy felmérés arról, hogyan érzik magukat a női játékosok

|

Továbbra is rendszeresek a női gamereket érő online bántalmazások, amik néha olyan messzire mennek, hogy az áldozatok öngyilkosságot fontolgatnak.

Hirdetés

Régóta tudjuk, hogy a gamer közösségben elfogadhatatlanul nagy számban vannak jelen toxikusan viselkedő játékosok, ahogy azt is, hogy ha valaki felfedi online, hogy nő, játékostársai másképp kezdenek el viszonyulni hozzá, jobb esetben hülye kérdésekkel, rosszabb esetben kéretlen közeledéssel, legrosszabb esetben pedig sértő beszólásokkal rontják az élményét.

A Sky Broadband 4000 női játékost kérdezett meg egy felmérésben, melynek eredményeiből kiderült, 49 százalékukat már bántalmazták streamelés vagy játék közben, a 18-24 év közti válaszadók esetében pedig 75% ez az arány.

Hirdetés

Az áldozatok 80 százaléka mondta, hogy a kapott üzenetek szexuális természetűek voltak, és 35 százalék, hogy erőszakosak. Minden negyedik nő szomorúságot érzett, 11%-nak öngyilkos gondolatai támadtak, 27 százalék gondolta, hogy az őt ért fenyegetések miatt féltenie kell testi épségét. A válaszadók 31 százaléka inkább hazudott arról, milyen nemű, hogy ne legyen kitéve a toxikusan viselkedők megjegyzéseinek.

Férfiakat is megkérdeztek: 51% mondta, hogy tanúja volt egy női streamer online bántalmazásának. Mindkét nem válaszai alapján 66% gondolja, hogy a nők nagyobb eséllyel válnak bántalmazottá.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)