Hirdetés

Spyro Reignited Trilogy - végre bekerült a játékba a sokak által várt feliratozás

|

Az átvezetők feliratozása megszokott, de nem kötelező dolog. A Spyro Reignited Trilogy-ból például kimaradt, viszont ezen változtat az új frissítés.

Hirdetés

Az Activision korábban nem tudott megnyugtató választ adni az átvezetők feliratozását hiányoló játékosoknak, ami kisebb felhördülést váltott ki azok körében, akiknek a felirat sokat segít.

Hirdetés

A játékokban évekkel ezelőtt még nem volt minden szövegre és párbeszédre, valamint átvezetőre kiterjedő feliratozás, de a játékosok és fejlesztők idővel rájöttek ennek a funkciónak a sokrétű hasznosságára. Manapság a legtöbb címhez már van legalább angol nyelvű felirat, ami sok helyzetben hasznos, mivel írott formában olykor sokkal könnyebb értelmezni egy szöveget, mint hallás után, és éjszaka is jól jöhet, ha esetleg alacsony hangerő mellett játszunk.

Továbbá arról sem szabad megfeledkezni, hogy ez a lehetőség élmény szempontjából létfontosságú lehet egy hallássérült játékos számára. Éppen ezért nem tetszett a rajongóknak, hogy a Spyro Reignited Trilogy-ban még a leginkább feliratot igénylő elemek, avagy a narratívát szolgáló videók sem kaptak olvasható szövegezést. Az Activision arra hivatkozott a megjelenéskor, hogy még manapság sem iparági sztenderd ennek az opciónak a megléte, és ezzel bizony feltüzelték a kedélyeket. A kiadó azóta talán megbánta ezt a kijelentést és elcsendesült egy időre a témával kapcsolatban.

Ennek viszont nem az lett az eredménye, hogy némán a szőnyeg alá söpörték a problémát: a napokban megjelent frissítéssel hozzáadták az átvezetőkhöz a sokak által kért funkciót, ami minden támogatott nyelvet és a játék mindkét platformját, a PS4-et és az Xbox One-t is érinti. A feliratok kiemelést kaptak és megjelölték a beszélő karakterek nevét is. A frissítés továbbá több hibát és stabilitási problémát is orvosol, illetve motion blur is ki- és bekapcsolhatóvá vált.

Ti szoktátok használni ezt az opciót a játékokban?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)