Hirdetés

Rohamosztagos-ihlette műkezet kapott egy Star Wars-rajongó kissrác

|

3D nyomtatással készült a menő protézis, ami könnyebbé teszi egy amerikai óvodás életét.

Hirdetés

A 3D-nyomtatás segítségével már egyedi művégtagokat is viszonylag olcsón el lehet készíteni. Egy cég például konkrétan Deus Ex-es karokat akar gyártani, amiket a fejlett technológiának köszönhetően kedvező áron kínálhat.

Hirdetés

Egy Phoenixben élő, 5 éves fiú, Jacob Taggart jobb kezének ujjai nem fejlődtek ki rendesen, művégtagra volt szüksége, hogy képes legyen mindenre, amire csoporttársai. A non-profit MORE alapítvány közreműködésével, 3D nyomtatással készítettek neki egy kart, amit a rohamosztagosok páncélzata inspirált. Ennek segítségével meg tud fogni tárgyakat, például egy teniszlabdát, és írni is képes lesz. (Ha a videó nem nyílik meg, itt találjátok.)

Attól függően, milyen gyorsan nő, legalább hat hónapig, de az is lehet, hogy két évig fogja még tudni használni a protézist. Egy ilyen, 3D-nyomtatással készített művégtag körülbelül 500 dollárba kerül, egy komolyabb, hagyományos végtag több tízezer is lehet.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)