Hirdetés

Hivatalos: elhalasztják a tokiói olimpiát

|

Miután több fontos ország is jelezte, hogy nem kíván részt venni, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság úgy döntött, idén nem tartja meg a világ legnagyobb sporteseményét.

Hirdetés

Igazából lassan arról kellene hírt adnunk, ha valamit nem törölnek vagy halasztanak, de egyelőre még van néhány nyári és őszi rendezvény, amit nem mondtak le a szervezők, remélve, hogy a koronavírusjárvány okozta helyzet megoldódik az eseményig, és a gazdasági nehézségek ellenére lesznek résztvevők.

Hirdetés

Július 24-én kezdődött volna és augusztus 9-én akarták lezárni a 2020-as tokiói nyári olimpiai játékokat, azonban a NOB a napokban, részben a szlovén, norvég és amerikai sportolók kérésére ülésezett, hogy döntsön a továbbiakról. Közben Kanada és Ausztrália is kivonta magát.

A NOB döntése esetében az olimpiát legkésőbb 2021 nyaráig rendezik meg. Eddig három alkalommal maradt el, 1916-ban, 1940-ben és 1944-ben; többnyire a világháborúk állták útját az eseménynek. Halasztásra nem került sor, és nem tudni még, hogy ha 2021-ben rendezik, ahhoz képest viszonyítják a négyéves ciklust, vagy 2024-re visszaáll a korábbi menetrend. A következő téli olimpiával mindenesetre 2022-re számolnak.

Japánban egyébként mindössze alig több mint 1000 koronavírus fertőzöttet tartanak számon, de az iskolák zárva tartanak. Az óvintézkedések miatt az ország biztonságosnak számít, de ez egy olimpia esetében, ahova a világ minden tájáról érkeznek sportolók, kevés.

Arról sem érkezett infó, hogy a 2020-ra tervezett Olympic Games - The Official Video Game-et elhalasztják-e, de a Switch-exkluzív Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020-szal már játszhat, aki szeretne hangulatba kerülni. Néznénk, ha a Forma-1-hez hasonlóan a sportolók ezek valamelyikében mérkőznének meg.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)