Hirdetés

Úgy tűnik, már a napi egy óra képernyőidő is sok lehet a kisgyerekeknek

|

A legújabb kutatás szerint napi 30 percben kellene maximalizálni a kütyük előtt eltöltött időt.

Hirdetés

Az Albertai Egyetem új kutatása szerint a korábban több forrás által megjelölt, napi maximum 1 óra képernyőidő is túl sok lehet a kisgyerekeknél. A kutatás eredménye ugyanis azt mutatta, hogy azok a gyerekek, akik huzamosabb ideig ülnek képernyők előtt, könnyebben feleltethetők meg ADHD, vagyis a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar kritériumainak.

A kutatók szerint tehát napi nulla és 30 perc közötti az optimális képernyőidő, ennek kialakítása a 3-5 éves korban a legfontosabb.

Hirdetés

A kutatás vezetője, Dr. Piush Mandhane ezen felül konkrét tanácsokkal is szolgált a kisgyermekes szülőknek: fontos például a minden nap állandó fektetési idő belövése, illetve az is, hogy ha már mesét néz a gyermek, akkor azt a szülő vele együtt nézze, így nem teljesen egyedül kell megbirkóznia a kisgyereknek a számára teljesen új dolgokkal.

A további tanácsokat a Good Gamer weboldalán tudjátok elolvasni.

A Good Gamer kezdeményezés Generali a Biztonságért Alapítvány jóvoltából jött létre. A projekt születéséről és célkitűzéseiről itt olvashattok részletesebben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)