Hirdetés

Miközben a virtuális liba lopkod, a fejlesztői jótékonykodnak

|

A csapat felajánlotta az Untitled Goose Game-ből származó bevételek egy részét az ausztrál őslakosoknak.

Hirdetés

Nagyon hamar lett nagyon sikeres a House House különleges játéka, az Untitled Goose Game, amelyben egy kleptomániás liba irányítását vehetjük a kezünkbe. Az enyves csőrű szárnyas a világháló minden szegletébe eljutott, már egy LEGO-készlet is tervben van belőle, a fejlesztőcsapat számára pedig azért is hasznos a hirtelen jött népszerűség, mert így be tudnak állni egy jó ügy mögé. 

Hirdetés

A stúdió Twitteren jelentette be, hogy mivel a játékaikat ellopott Wurundjeri (egy ausztrál bennszülött törzs) földön készítették, ezért innentől kezdve a bevételük legalább 1%-át oda fogják adni az őslakos csoportoknak a Pay the Rent mozgalom részeként. Kezdésnek az őslakosokat támogató Wurundjeri Tribe Council-t és a Warriors of Aboriginal Resistance-t, valamint az Ausztráliát a klímaváltozás hatásaitól védő Seed Mob szervezeteket fogják segíteni és arra biztatnak másokat is, hogy tegyenek ugyanígy. 

A House House-éhoz hasonló felajánlásokra azért is van nagy szükség az országban, mert az őslakos ausztrálokat másodosztályú polgárokként kezelik azóta, hogy a gyarmatosítók 1788-ban megérkeztek és szörnyű törvényeket erőltettek rájuk. Bár azóta már javult a helyzet, még napjainkban is magas az öngyilkossági és a halálozási arány, az igazságszolgáltatási rendszer (és a kormány sem) segíti az egyenjogúság érzetét. Az összefogással talán ez megváltozhat, ezt pedig most egy tolvaj liba hozta össze.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)