Hirdetés

Egy profi snooker játékos szerint szörnyű dolog a League of Legends

|

A volt világbajnok azt állítja, hogy a videojátékok negatív hatással voltak a karrierjére, de a helyzet azért nem ilyen egyszerű.

Hirdetés

Valószínűleg mindenki ismeri azt az érzést, amikor annyira beszippant egy játék, hogy az ember képes órákig a képernyő előtt ülni, legyen szó egy grandiózus szerepjátékról vagy valamilyen online, kompetitív mókáról. Neil Robertson a saját bőrén tapasztalta meg, hogy a League of Legends vagy a World of Warcraft bizony időigényes szórakozások.

Az ausztrál játékos az Eurosportnak nyilatkozott a videojáték függőségéről, és hogy ez hogyan befolyásolta a teljesítményét. Állítása szerint olyan is előfordult, hogy reggel 6-ig játszott, majd utána még elvitte iskolába a gyerekét, de snooker gyakorlások előtt is sokszor lejátszott egy-egy menetet, ami gyakran órákig elhúzódott.

"Elkezdtem játszani valamivel, aztán végül egész éjszaka azt csináltam. Az egyik ilyen a League of Legends volt, ami a valaha létezett legidőigényesebb játék. (…) A League of Legends ki van tiltva a házamból, és jogosan, mert szimplán borzasztó."

Azonban nem csak a Riot népszerű MOBA játékával gyűlt meg a baja Robertsonnak, a Blizzard MMORPG-je is hasonló hatással volt rá.

"Tagja voltam egy raid csapatnak, és játszottunk heti pár alkalommal. Amikor megérkeztünk Kínába egy verseny miatt, megpróbáltam részt venni a raiden is. Az internet elérés annyira rossz volt, hogy egyáltalán nem tudtam csatlakozni, és nagyon dühös voltam négy vagy öt napig. (…) Csak arra tudtam gondolni, hogy hazaérjek már Kínából és csatlakozhassak. Elvesztettem a helyemet a csapatban, és hihetetlen módon az egész sokkal fontosabb lett, mint a snooker."

A snookeres már két hónapja "tiszta", és messziről elkerüli az online játékokat, mert tudja, hogy mi lesz a vége.

Persze nyilvánvalóan nem lehet kizárólag a videojátékokat okolni ebben a helyzetben. A játékfüggőség egy létező, komoly probléma, de kizárólag az egyénen, a játékos személyiségén múlik, hogy milyen mélyre süllyed. Mi is rengeteget foglalkozunk a témával, de nincs könnyű dolgunk, hiszen továbbra is rengeteg ignoráns anyag jelenik meg játékfüggőség témakörben. Ha szeretnétek behatóbban foglalkozni a dologgal, feltétlen csekkoljátok le az Extra Life rovatunkat!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)