Hirdetés

Pár percre abbahagyták az ökörködést a VR Chat játékosai, hogy egy bajban lévő társuknak segítsenek

|

Az internet egyik legfurább játszóterének számító VR Chat közössége is megkomolyodott, mikor látták, hogy az egyik társuknak rohama volt játék közben.

Hirdetés

Az utóbbi hónapokban elképesztő népszerűségre szert tett VR Chat egy rendkívül érdekes új jelenség, és nem csak azért, mert nagyon fura avatárokat használnak a játékosok. A játék nagy előrelépést jelent abban is, hogy kiegészítő szenzorok vásárlásával szinte a teljes testüket követni tudja a rendszer, így a többi résztvevő egész valószerűen láthatja a mozgásunkat. Ez viszont nemrég egy elég rémisztő helyzetet is előidézett.

Hirdetés

Egy, a héten megjelent videóban az látható, ahogy egy robot avatárt irányító játékos egyszer csak a földön fekszik, elég természetellenesen mozog, a mikrofonján keresztül pedig a körülötte állók azt hallották, hogy nehezen lélegzik. Amint néhány perccel később kiderült, a DrunkenUnicyclist néven szereplő játékosnak rohama volt, amire a környéken lévő társai is elég hamar rájöttek. Persze ilyenkor is akadt egy-két játékos, aki folytatta a mémek ismétlését és az ökörködést, de a többiek hamar rászóltak, hogy egy ilyen komoly helyzetben nem kéne így viselkedniük.

Miután levette a headsetjét, néhány perccel később Unicyclist beleszólt a mikrofonba és tudatta a többiekkel, hogy rendben van, amire válaszul többen igyekeztek neki különböző tanácsokkal segíteni, például arra biztatták, hogy igyon, aztán pihenjen le. A rohamot elszenvedő játékossal a Kotaku készített később egy telefonos interjút, ebben elmondta, hogy a rohamra magára nem igazán emlékszik, arra viszont igen, hogy mikor felébredt, hallotta a VR Chatben körülötte állókat.

"Megnyugtató volt a tudat, hogy van ott velem valaki, miután vége volt. Lenyűgöző, hogy az emberek így össze tudnak fogni egy olyan világban, ahol tulajdonképpen senki nem ismer senkit"

- mondta.

Ugyan a többi játékos nem ismerte a bajban lévő játékos tartózkodási helyét, így például mentőt nem tudtak küldeni, jó látni, hogy a lehetőségeiknek megfelelően megpróbáltak segíteni. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)