Hirdetés

Az Egészségügyi Világszervezet is azt javasolja, hogy maradjunk otthon és játsszunk

|

A fizikai jólétünk mellett a mentális egészségünk karbantartása is fontos, éppen ezért tanácsolja azt a WHO, hogy csináljunk olyan dolgokat otthon, amik örömet okoznak nekünk - például vegyünk elő egy jó videojátékot.

Hirdetés

A legtöbben valószínűleg álmodoztunk arról gyerekkorunkban, hogy a háziorvos egy hétre kiírjon minket suliból egy kiadós videojáték kúrára, pláne ha valami régóta várt cím érkezett. Sajnos egy világjárványnak kellett bekövetkeznie, de az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azoknak, akik a négy fal közé kényszerültek, az javasolja, hogy játékkal küzdjék le az ilyenkor jelentkező szorongást és stresszt. 

Hirdetés

A WHO kihangsúlyozta, hogy ezekben az időkben a mentális egészségünkre ugyanúgy oda kell figyeljünk, mint a testire. A saját házunkba zárva hajlamosabbak vagyunk borúsabbnak látni a helyzetünket, mint amilyen valójában, viszont ez a helyzet sok lehetőséget is tartogat. A szakértők azt tanácsolják, hogy tartsuk a kapcsolatot a szomszédainkkal, családunkkal, barátainkkal, persze közben odafigyelve az egészségügyi előírásokra. 

Emellett fordítsunk időt magunkra is: hallgassunk zenét, olvassunk könyveket vagy játsszunk játékokkal.

Ha tehát otthon maradtok és kontrollert ragadtok ahelyett, hogy társaságba járnátok, akkor senkinek egy szava sem lehet, ez az orvosi utasítás. Na jó, azért azt is megemlítették, hogy ne csak ezek töltsék ki a szabad óráitokat; a mozgás szintén segíthet a jobb közérzet elérésében, tehát egy kis otthoni tornázásra is szakítsatok időt. A játékkiadók segítenek, az otthonmaradóknak, hiszen rengeteg játékot adnak ingyen, ezek közül ide látogatva csemegézhettek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)