Hirdetés

Elfogadta betegségként a videojátékfüggőséget a WHO

|

Az Egészségügyi Világszervezet felvette listájára a videojátékkal kapcsolatos zavarokat.

Hirdetés

2017 végén tudtuk meg, hogy a WHO felveszi listájára a videojáték-függőséget, mint hivatalosan elismert betegséget, de az új lista elfogadására hivatalosan csak a napokban került sor.

Hirdetés

Az ICD-11 (vagy BNO-11, mint Betegségek nemzetközi osztályozása) 2022. január 1-jétől lép életbe, és ebben már definiálják, hogy mi számít kezelendő videojáték-függőségnek. A leírás szerint

- amennyiben valaki elveszti uralmát a videojátékozás gyakorisága, időtartama felett;

- a játék egyre nagyobb szerepet kap az életében más tevékenységek és a napi teendők rovására;

- valamint a személyes igények kapcsán, a családi és más szociális kapcsolatokban, az iskolai vagy munkahelyi feladatokban, illetve további területeken érzékelhető negatív következmények ellenére is növekszik a játékkal töltött idő mértéke.

Arról, hogy pontosan mi a játékfüggőség, mit tehetnek ellene a játékosok és a szülők, itt írtunk részletesen szakértők segítségével.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)