Hirdetés

A karantén miatt az esküvők a World of Warcraftba, a szülinapok a Robloxba költöznek

|

Egyre többen próbálják meg úgy áthidalni a koronavírus miatti karantént, hogy különböző játékokban "találkoznak" a szeretteikkel, és a nagy családi eseményeket is ezekben szervezik meg.

Hirdetés

A Polygon nemrég beszámolt pár szívmelengető történetről, amelyek arról mesélnek, hogyan próbálják az emberek megoldani a kapcsolattartást szeretteikkel a kényszerű bezártság alatt. Volt, aki az egész esküvőjét átszervezte a World of Warcraftban megtalálható Stormwind Chapelbe, más pedig kisfia születésnapját bonyolította le a Roblox játékon keresztül. 

Hirdetés

Madeline hosszú szervezést követően úgy tervezte, hogy idén áprilisban köti össze életét szíve választottjával. Az esküvővel kapcsolatban már kifizették az összes foglalót, a családtagok Portugáliából és Írországból is érkeztek volna azért, hogy részesei lehessen a nagy napnak. Aztán a koronavírus minden számítást keresztülhúzott. Szerencsére Madeline a legtöbb foglalót visszakapta (különösen jó látni ilyenkor, hogy a vállalkozóknak sincs kőből a szíve), de értelemszerűen nem az anyagi kár lehetősége volt az egyetlen gond. A menyasszony évek óta nem találkozott pár rokonával, és nagyon várta már, hogy az esküvőn újra együtt lehessen velük. 

Vőlegényével a World of Warcraftban ismerkedett meg egy kalandos Icecrown Citadel raid során, majd egy guildtalálkozón már személyesen is találkoztak és gyorsan egymásba habarodtak. Nem kellett tehát sokáig gondolkodniuk azon, hogyan hozzák össze alternatív megoldások segítségével az esküvőt: az egész lagzit átköltöztették a WoW-ba, egészen pontosan a Stormwind Chapelben mondták ki (karaktereiken keresztül) a boldogító igen. Legnagyobb örömükre sok családtagot sikerült elcsábítani a digitális buliba, többek között Madeline nővérét is, akik korában nagyon idegenkedett az MMO-k világától (és nem győzte cukkolni tesóját, hogy az ilyen kocka dolgokkal múlatja az időt), de mikor tudatosult benne, hogy csak így lehet részese húga esküvőjének, ő is beadta a derekát és készített egy saját karaktert. Madeline szerint egyébként ez volt a legjobb hozadéka az egész ötletnek, ugyanis azóta is rendszeresen együtt játszik napi pár órát a két testvér, közben pedig egy csomót beszélgetnek. Madeline abban reménykedik, hogy a következő WoW kiegészítő érkezéséig sikerül maximális szintre felhúznia a nővérét, és az új kalandokba már együtt vághatnak majd bele. 

Persze azért a laikusoknak nem a világ legegyszerűbb dolga belépni a WoW-ba, vagy használni olyan programokat, mint például a Discord. Madeline vőlegényének testvérei például nem tudtak belépni a játékba, így végül lemaradtak a lagziról, amit nagyon sajnált az ifjú pár. Ennek kiküszöbölésének érdekében egyre több csevegőalkalmazás készít részletes útmutatót, ami a technika furmányos világától idegenkedőknek is részletesen elmagyarázza az adott platform használatát, sok online játék pedig ingyenes próbaidőszakokkal próbálja elcsábítani a potenciális játékosokat. 

Fotó: Mark Scianna, az apa

Madeline végtelenül cuki esküvő története mellett a Polygon Mark sztoriját is megosztotta, akinek fia születésnapját kellett megszervezni digitális módszerek segítségével. Mark és családja eredetileg azt tervezte, hogy fia, Robby egy szabadulószobába ünnepli majd 10. születésnapját a pajtásokkal, de jelenleg a vírushelyzet miatt ez az opció nyilvánvalóan nem játszott már. Két lehetséges digitális alternatíva jutott a család eszébe: a Minecraft és a Roblox (utóbbit talán kevesebben ismeritek, ez a 2006-ban elstartolt MMO-sandbox játék azért annyira népszerű, mert hatalmas teret enged a kreativitásnak, tulajdonképpen saját játékokat készíthetünk el a segítségével). Végül a Roblox mellett döntöttek, mert úgy érezték, így sokkal interaktív lesz az egész móka. 

Igazuk is lett, a gyerekek nagyon élvezték a közös játékot, amely a Robloxon keresztül folyt, valamint ezzel párhuzamosan egy Google Hangout csevegést is elindítottak, ahol például videós formában boldog szülinapot is kívánhattak Robbynak a kis barátok. Egyébként azért döntöttek a Hangouts mellett, mert úgy érezték, nem minden szülő birkózna meg a Discorddal. 

Ez a két kedves példa is remekül bizonyítja, hogy kellő elszántsággal és kreativitással azért megoldható, hogy ne legyünk teljesen elszigetelve a világtól, és ami különösen fontos, szeretteinktől, barátainktól. Ha esetleg nektek is van hasonló történetetek, akkor bátran osszátok meg velünk, tanuljunk egymástól, adjunk ötleteket, és próbáljuk meg a csevegőalkalmazások vagy akár a játékok segítségével azokat is bevonni a digitális összejövetelekbe, akik esetleg korábban ódzkodtak mindezektől. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)